Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Odbačena tužba dr. Damira Pahića – ne vraća se na posao

Dr. Damir Pahić se u rujnu 2014. nagodio s USKOK-om te je kažnjen s deset mjeseci zatvora što je pretvoreno u rad za opće dobro.

Dr. Damir Pahić se u rujnu 2014. nagodio s USKOK-om te je kažnjen s deset mjeseci zatvora što je pretvoreno u rad za opće dobro.

Otkaz Ugovora o radu  od 7. studenog 2014. zakonit je pa dr. Damira Pahića ne treba vratiti na posao. Dio je ovo nepravomoćne presude od 30.ožujka 2016. godine koju je donio Općinski sud u Sisku po sutkinji Sandi Navaro Sladović.

Dr.Damir  Pahić , bivši ravnatelj i sanacijski upravitelj OB „dr.Ivo Pedišić“ Sisak  tvrdio je kako presuda Županijskog suda u Zagrebu nema veze s njegovim kasnijim poslom liječnika kirurga.  Naime, on je  pravomoćno osuđen za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti jer je kao ravnatelj bolnice od  2006. do srpnja 2011. godine poslove razvoja bolničkog informacijskog sustava dodijelio, bez javnog natječaja, tvrtki kojoj je direktor bio njegov sin. Bolnica mu je,nakon spomenute presude , kao razlog otkaza navela narušavanje ugleda ustanove zbog onoga što je učinio obnašajući dužnost tavnatelja bolnice. S ovom ocjenom složili su se i radničko vijeće, četiri sindikata i HUBOL.

Osim što se po ovoj presudi ne može vratiti na posao  dr. Pahić mora platiti i 2500 kuna sudskih troškova.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.