Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Odustaje li se od izgradnje nove sisačke bolnice? Ministar tvrdi da nema novca, župan oštro protiv!

“Vjerujem da će ministar promijeniti mišljenje”, uvjeren je župan

"Vjerujem da će ministar promijeniti mišljenje", uvjeren je župan

Nakon što je ministar zdravlja Dario Nakić tijekom nedavnog gostovanja u programu jedne televizije izjavio da novca za nove projekte jednostavno nema i pri tome izrijekom spomenuo sisačku bolnicu kao primjer takvog projekta, reagirao je i Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić.

Ministar je ustvrdio da ne može svaka županija imati novu bolnicu te da je sisačka nova bolnica projekt za čiju izgradnju trenutno nema novca. S izrečenim se ne slaže župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić, koji je uvjeren kako nova bolnica u Sisku ima svoju budućnost:

 

 

Žinić je pojasnio i zašto bi se u sisačku bolnicu trebalo nastaviti ulagati:

 

 

Župan je najavio kako će na skorašnjem sastanku s ministrom čvrsto zastupati interese zdravstva Sisačko- moslavačke županije. U skladu s time, predložit će da pulmološki odjel u Petrinji postane Specijalna bolnica za plućne bolesti.

Na najave ministra o vraćanju bolnica županijama, Žinić je rekao da je Sisačko- moslavačka županija voljna preuzeti sisačku bolnicu u svoju nadležnost, ali pod jednim uvjetom:

 

 

„Vjerujem da će ministar, nakon što sasluša naše stavove, promijeniti mišljenje o odustajanju od izgradnje nove sisačke bolnice“, zaključio je Žinić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.