Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Otvorena Gradska blagajna na Kontrobi!

Sisak je treći grad u Hrvatskoj koji se može pohvaliti Gradskom blagajnom

Sisak je treći grad u Hrvatskoj koji se može pohvaliti Gradskom blagajnom

U 7 sati ujutro na tržnici Kontrobi otvorena je Gradska blagajna, poslovnica u kojoj će građani moći plaćati račune bez naknade. Riječ je inovativnom projektu s kojim se mogu pohvaliti još samo dva grada u Hrvatskoj- Virovitica i Slavonski Brod. Cilj kojim su se vodili u gradskoj upravi kada su odlučili pokrenuti ovaj projekt bio je ušteda novaca i vremena, građanima i tvrtkama. Osim toga, radi se i o širem i trajnijem procesu otvaranja gradske uprave građanima, kaže gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček:

 

 

P1130593

 

U sljedeća tri mjeseca vidjet će se kakav je odaziv građana i prihvaćaju li ovakav način mjesečnog podmirivanja računa. Ukoliko interes bude pozitivan, uvest će se i dodatne smjene, poručuje gradonačelnica. O otvaranju novih poslovnica Gradske blagajne, poput one na tržnici u Capragu, naknadno će se odlučiti:

 

 

P1130590

 

U Gradu procjenjuju da bi se ovim projektom na godišnjoj razini moglo uštedjeti oko milijun kuna. Računi koji se mogu platiti u Gradskoj blagajni uključuju, među ostalim, one za komunalnu  naknadu, komunalni doprinos, račune za vrtiće i osnovne škole, odvoz smeća, potrošnju vode, uređenje groblja i račune Komunalca.

Recimo još da je radno vrijeme Gradske blagajne ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 7 do 13.30, srijedom popodne od 12 do 18.30, a subotom od 7 do 11.30.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.