Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinja je na drugom mjestu u državi po broju energetski obnovljenih kuća!

Obnavlja se 372 kuća, a završena je i obnova 7 višestambenih zgrada

Obnavlja se 372 kuća, a završena je i obnova 7 višestambenih zgrada

Povodom Međunarodnog dana energetske učinkovitosti Petrinju su posjetili pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Danijel Žamboki i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sven Mueller. Petrinja je odabrana kao grad u kojem se, osim Zagreba, energetski obnavlja najviše obiteljskih kuća, njih 372, a završena je i obnova 7 višestambenih zgrada.

Bolji uvjeti stanovanja i manji režijski troškovi očekuju više od 1 500 Petrinjaca. Jedan od njih je i Alen Bučar. Na njegovoj se kući radi izolacija vanjske ovojnice, stavlja se 14 cm stiropora, a sve to sufinancira Fond za energetsku učinkovitost u iznosu od 80% ukupnog iznosa od oko 94 tisuće kuna:

 

 

P1130730

 

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sven Mueller, objasnio je kako Petrinja nije odabrana slučajno kao grad u kojem će se obilježiti Međunarodni dan energetske učinkovitosti:

 

 

P1130736

 

Za program energetske obnove stambenog fonda u državi odgovorno je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Taj program, osim koristi koje donosi građanima i lokalnoj samoupravi, veliki doprinos daje i državi, napominje pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Danijel Žamboki:

 

 

P1130746

 

Gradonačelnik Petrinje nije skrivao ponos zbog uspjeha grada kojem je na čelu u programu energetske obnove. Tajna je zapravo jednostavna:

 

 

P1130734 P1130725

 

Novi natječaji energetske obnove očekuju se u lipnju i srpnju. U njhovom uspješnom provođenju važnu ulogu imat će aktivno sudjelovanje lokalne samouprave. Primjer takvog sudjelovanja je upravo ono aktualne petrinjske gradske vlasti, zaključili su sudionici današnjeg obilježavanja Međunarodnog dana energetske učinkovitosti.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.