VIJESTI

Pri ruci slijepim sugrađanima

Pokazna vježba za mlade volontere

Pokazna vježba za mlade volontere

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak od siječnja ove godine, između ostalih djelatnosti koje provodi,aktiviralo je i programe Zdravstvenog odjela.U sklopu Tjedna glaukoma koji se u Hrvatskoj obilježava od 6. do 12.ožujka,ovaj Odjel sisačkog Gradskog društva Crvenog križa u suradnji s Udrugom slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak, organizirao je različite aktivnosti.

Danas je za mlade volontere Crvenog križa iz Gimnazije Sisak,Ekonomske škole i Srednje škole Viktorovac na igralištu sisačke Gimnazije održana pokazna vježba vođenja slijepih osoba.

 

 

 

O akciji Donna Vrbanac iz Zdravstvenog odjela Gradskog društva Crvenog križa Sisak:

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/03/POKAZNA-1.mp3?_=1

 

Kako u kretanju i orijentaciji pomoći slijepoj osobi,mlade je volontere podučila Iva Toš,radni terapeut i instruktor orijentacije i kretanja u Udruzi slijepih osoba Sisačko-moslavačke županije – Sisak.

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/03/POKAZNA-2.mp3?_=2

 

Toš je objasnila i na koji će način mlade volontere podučiti ophođenju sa slijepom osobom:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/03/POKAZNA-3.mp3?_=3

 

Kako slijepoj osobi pomoći u kretanju ulicom, snalaženju u prometu;kako joj pomoći pri usponu stubama ili silasku s njih,kako joj biti pri ruci u različitim svakodnevnim, životnim situacijama, mladi volonteri danas su imali priliku učiti u parovima, izmjenjujući se u ulozi slijepe osobe, (za ovu priliku s povezom na očima) i videćeg vodiča.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version