Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

U Lipovljanima otvorena izložba slika Tarasa Ševčenka!

Danas se obilježavaju 4. Dani Josipa Kozarca i dan Općine

Danas se obilježavaju 4. Dani Josipa Kozarca i dan Općine

Izložba ukrajinskog slikara Tarasa Ševčenka otvorena je sinoć u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima u sklopu obilježavanja Dana župe, škole i općine Lipovljani. Organizatori izložbe su članovi KPD „Karpati“ koji već tradicionalno svake godine u čast tog velikog ukrajinskog slikara organiziraju prisjećanje na njegov lik i djelo.

Zašto je Ševčenko važan za ukrajinsku kulturu objasnio je predsjednik Kulturno- prosvjetnog društva „Karpati“ Ivan Semenjuk:

 

 

P1140106

 

Svake godine u mjesecu ožujku obilježava se nekoliko događaja- Dan župe, Dan općine te Dani Josipa Kozarca. Ove godine ta je događanja upotpunila i odluka da Ukrajina bude zemlja partner ovogodišnjih Lipovljanskih susreta, kaže Mario Ribar, nečelnik Općine Lipovljani:

 

 

P1140108

 

Ribar je najavio i što će se u Lipovljanima događati danas i sutra:

 

 

Otvaranju izložbe trebao je prisustvovati i veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj, Oleksandr Levčenko, ali je zbog drugih obaveza kasnio na otvaranje. Izložbu su razgledali i članovi delegacije iz Ukrajine koji su prije dolaska u Lipovljane obišli Vukovar i područje Istočne Slavonije.

Današnji program u Lipovljanima nastavljen je IV. danima Josipa Kozarca.Program je započeo otvaranjem izložbe „Šuma okom šumara“, a nastavljen stručnim skupom „Josip Kozarac – šumar i književnik“.

Povodom Dana općine Lipovljani, danas će biti održana i svečana sjednica Općinskog vijeća koja počinje u 17 sati.

 

P1140119

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.