Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U ozračju Uskrsa održana Tržnica dobrote za Pučku kuhinju Merhamet!

Dijelile su se pisanice, slavile obljetnice i pjevale prigodne pjesme

Dijelile su se pisanice, slavile obljetnice i pjevale prigodne pjesme

Subota pred Uskrs na tržnici Kontroba od ranog je jutra bila ispunjena brojnim događanjima. Tržnica dobrote, proslava 3.obljetnice rada OPG-a Mlađenović, uskršnje izložbe udruge „Osmijeh djeteta“ i udruge „KAS“, darivanje pisanica…događanja su koja su uz pjesmu Dječjeg zbora Lastavice Sunja dočekala posjetitelje tržnice. Uskršnju atmosferu nade i darivanja uveličali su kupci koji su se i ove subote odazvali na još jednu humanitarnu Tržnicu dobrote sisačke Gradske tržnice. U današnjoj akciji namirnice i higijenske potrepštine prikupljale su se za pučku kuhinju Merhamet u Capragu. Akcija je ovo koju Tržnica sa zadovoljstvom organizira, kaže direktorica Gradske tržnice Sisak, Adelina Ivković:

 

 

P1140368 P1140367

 

Na tržnici se obilježila i jedna obljetnica:

 

 

Unatoč teškoćama s kojima su se suočavali, prošla, 2015.godina uspješno je zaključena u Pučkoj kuhinji Merhameta. Trenutno je situacija takva da se u Pučkoj kuhinji dnevno hrani 60-tak ljudi, otkriva Agan Velić, predsjednik Dobrotvornog društva „Crveni polumjesec- Merhamet“. Svima kojima je potrebna humanitarna pomoć, mogu se slobodno obratiti Merhametu koji je otvoren svima, bez obzira na vjeru, poručuje Velić:

 

 

Udruga „Osmijeh djeteta“ na svom se štandu predstavila prigodnom Uskršnjom izložbom radova djece i njihovih udomiteljica, njih 20-tak koliko ih broji udruga. Ismeta Dandić, udomiteljica i predsjednica udruge „Osmijeh djeteta“ Sisačko- moslavačke županije:

 

 

P1140361 P1140359

 

Svim zakupcima na tržnici direktorica Ivković je ususret Uskrsu podijelila uskrsne pisanice, a veselu atmosferu su održavala djeca iz zbora Lastavice Sunja izvedbom prigodničarskih pjesama.

 

P1140386

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.