Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Večer duhovne poezije “Spaljeno srce”

Svoje izabrane pjesme okupljenima je predstavio pjesnik dr. Drago Štambuk

Svoje izabrane pjesme okupljenima je predstavio pjesnik dr. Drago Štambuk

Večer duhovne poezije pod nazivom „Spaljeno srce“ održana je u srijedu 9. ožujka u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. sisačkoga Velikog Kaptola. Svoje izabrane pjesme okupljenima je predstavio pjesnik dr. Drago Štambuk.

Na početku gosta je okupljenima predstavio sisački biskup Vlado Košić podsjetivši na njegov bogat životni put veleposlanika u: Velikoj Britaniji, Indiji, Egiptu, Japanu i Brazilu te borca za Hrvatsku. „Kao čovjek širokih pogleda Drago Štambuk je ostao vjeran svojoj hrvatskoj grudi, velik je domoljub koji se ne stidi svoje vjere“, rekao je biskup te dodao kako je Štambuk do sada napisao preko 60 knjiga.


_MG_5221


Predstavljajući svoje pjesme dr. Štambuk se posebno osvrnuo na one posvećene blaženom Alojziju Stepincu i ranjenoj Domovini, pojasnivši kako i u kojim okolnostima je svako od tih lirskih djela nastalo.

U drugom dijelu Štambuk je između ostalog progovorio o svojem prijateljstvu s bl. Majkom Terezijom s kojom se zbližio dok je od 1995. do 1998. godine bio hrvatski ambasador u Indiji. „Kada je Majka Terezija umrla, na prijedlog sestre Frederike, bio sam jedini javni dužnosnik koji je trebao na pogrebu održati govor, zbog toga što sam joj, kako je rekla svima, bio kao sin. Biti u privatnom dijelu Majčina pogreba, uz sestre i svećenike, jedan od troje svjetovnih lica i svojim je rukama položiti u grob, iskustvo je koje se ni s čim ne može nadomjestiti i koje je obilježilo moj život. Druženje s ovom velikom, a tjelesno sitnom ženom, jedna je od najosobitijih dionica moga života“, rekao je pjesnik te se na kraju osvrnuo i na kanonizaciju Alojzija Stepinca istaknuvši neupitnost njegove svetosti.

(SV)


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.