Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

VK “Siscia” vs KPK “Korčula”

Nedjelja, točno u podne. Besplatan ulaz za sve koji donesu limun!

Vaterpolo klub “Siscia” vas poziva na utakmicu protiv KPK “Korčula” koja će se odigrati u nedjelju, 6. ožujka točno u podne na Gradskom bazenu u Sisku. Ulaz je besplatan za sve koji donesu limun, poručuju iz kluba.

“Sa Korčulanima neće biti lako, ako se može suditi po zadnjoj utakmici u kojoj su nadigrali VK Zagreb s kojima smo mi odigrali neriješeno u infarktnoj utakmici iz koje još uvijek nosimo traume.

Za bolje poznavatelje vaterpola nije tajna, ali nije zgorega ponoviti nevjerojatnu i simboličnu povezanost Siska i Korčule zbog čega predstojeća utakmica ima posebnu čar i značaj.

Osnutak vaterpola u Sisku datira od 1992.vnedugo nakon otvaranja bazena, okupljanjem entuzijasta i sportaša koji su sve do kraja 1994. stvarali sve širu bazu iz koje je formalno i službeno rođen pravi pravcati vaterpolo klub. Nezgodna je bila okolnost što nam je falilo struke i znanja. Zahvaljujući intervenciji tadašnjeg župana Đure Brodarca i gradskih vlasti toga doba, pronašla su se sredstva za stručnost i znanje sve u liku i djelu slavnog korčulanina Pere Richtera. Tako da je korčulanska tradicija i škola vaterpola ugrađena u temelje VK Siscie.

Današnji seniori i veterani s radošću se mogu prisjetiti onih sretnijih vremena kada se razlika između discipline i bahatosti na treningu ili utakmici, jasno mogla iščitati iz otiska Perine “borolete” na leđima.”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.