Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan okupio gradonačelnike i načelnike općina na radnom sastanku u Topuskom

Tema je bila kako zaustaviti negativne gospodarske trendove u SMŽ

Tema je bila kako zaustaviti negativne gospodarske trendove u SMŽ

Radni sastanak na temu suradnje na aktualnim projektima i mogućnostima novih ulaganja na području Sisačko- moslavačke županije održan je u prostoru Top Termi Topusko. Sastanku su prisustvovali neki od gradonačelnika i načelnika općina Sisačko- moslavačke županije koji su i na ovaj način pokušavali osigurati nove razvojne prilike za jedinice lokalne samouprave na kojima su na čelu. Bio je to drugi radni sastanak koji je zamišljen kao zajednička inicijativa kojom bi se pokušalo zaustaviti brojne negativne trendove koji muče našu županiju, od odlaska mladih do gašenja radnih mjesta, rekao je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

Bez jedinica lokalne samouprave nije moguća realizacija nekih velikih projekata, pogotovo onih sufinanciranih sredstvima fondova Europske unije, nastavio je Žinić:

 

 

Protekle godine nije bilo natječaja, no Ministarstva koja su vodila te procese nisu se snašla:

 

 

Također želimo maksimalno mobilizirati sve ljudske potencijale, u Županiji je upaljeno crveno svjetlo i zaposleni u svim odjelima aktivno sudjeluju u pripremi projekata za fondove Europske unije, zaključio je župan. U Županiji su uvjereni da je ovakva vrsta suradnje i više nego potrebna, pa su tako najavili i novi sastanak koji bi se trebao održati za otprilike dva mjeseca.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.