Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

18 nezaposlenih žena potpisalo ugovor s Gradom Petrinjom

Zaposlene su u sklopu projekta poboljšanja skrbi o starijima i nemoćnima

Zaposlene su u sklopu projekta poboljšanja skrbi o starijima i nemoćnima

U prostorijama petrinjske gradske uprave danas je 18 nezaposlenih žena s Gradom Petrinjom potpisalo Ugovor o radu kojim su zasnovale radni odnos na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci.

Radi se o mjeri „Javni rad- Pomoć zajednici“ iz programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje namijenjenoj zapošljavanju žena na poslovima skrbi o starijima i nemoćnima, a koja se provodi već nekoliko godina. Projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda, a njegovom provedbom adekvatnu pomoć i njegu dobit će 145 korisnika. Usluge koje su prema ovom Programu dostupne usmjerene su na pet glavnih područja: organiziranje prehrane, kućni poslovi i uređenje okućnice, osobna higijena i osnovna zdravstvena skrb, psihosocijalna podrška te posredovanje u ostvarivanju različitih prava.

 

12910806_1258486514181316_1685262010_n

U ime Grada Petrinje Ugovor o radu potpisao je Darinko Dumbović, gradonačelnik grada Petrinje, koji je ovom prilikom pozdravio sve prisutne te izrazio izuzetno zadovoljstvo činjenicom da Grad Petrinja od danas ima 18 novozaposlenih osoba te kazao:„Drago mi je da od danas imate svoje radno mjesto, iako traje samo šest mejseci, ali trudimo se koliko god možemo kako bismo pomogli svojim građanima. Stariji su u našem društvu krhke skupine  i potrebna im je pomoć pa vjerujem da ćete se vi savjesno posvetiti svom poslu. Žao mi je da vas je samo 18, ali i dalje ćemo raditi na povećavanju broja zaposlenih u našem gradu i poboljšanju životnih standarda svih građana.“

 

12910681_1258486600847974_900449952_n

Osnovni cilj aktivnosti koje će se provoditi u sklopu programa javnog rada, osim poticanja zapošljavanja posebnih skupina nezaposlenih žena i žena niže razine obrazovanja jei prevencija prerane institucionalizacije starijih osoba, njihova socijalizacija, a samim time i poboljšana kvaliteta života.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.