Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Cvjećari i vrtlari Siska i županije na 41. Prazniku cvijeća u Splitu

41. Praznik cvijeća održava se od 4.-7.svibnja

41. Praznik cvijeća održava se od 4.-7.svibnja

Na 41. prazniku cvijeća u Splitu, manifestaciji međunarodnog karaktera koja će se od 4.-7. svibnja održati u podrumima Dioklecijanove palače ove će godine nastupiti i članovi Ceha cvjećara i vrtlara Obrtničke komore Sisačko- moslavačke županije te Ceha komore Sisak. Radi se o, uz zagrebački Floraart, najdugovječnijoj cvijetnoj manifestaciji u Hrvatskoj, tradicionalno vezanoj uz prvi vikend u svibnju kada se slavi i Sv. Duje, zaštitnik Grada Splita.

Boris Lemajić, predsjednik Ceha cvjećara i vrtlara Udruženja obrtnika Sisak objasnio je koji je značaj ove manifestacije:

 

 

Boje Siska i županije ove će godine zajednički braniti obrtnici s obje razine samouprave:

 

 

Sisački cvjećari na splitskom Prazniku cvijeća prvi su put nastupili prije 4 godine, tada još kao Udruga Iris Siscia- udruga cvjećara i hortikulturista:

 

 

Manifestacija nije samo izložbenog, već i natjecateljskog karaktera:

 

 

4.svibnja posljednji je dan postavljanja instalacija, kaže Lemajić te otkriva s čime će nastupiti predstavnici Siska i županije:

 

 

Sljedeće godine cvjećari u Sisku obilježit će veliku obljetnicu. Među onima koji su već potvrdili svoj dolazak na njenu proslavu su i splitski cvjećari:

 

 

Praznik cvijeća u Splitu svake godine posjeti oko 10 tisuća gostiju, uključujući i brojne strane turiste. Obzirom na upečatljivost planiranog nastupa gradskih i županijskih cvjećara, ne sumnjamo u dugu i uspješnu suradnju splitskog Praznika i sisačkog Sajma cvijeća.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.