Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Elena Pazman postavila novi hrvatski rekord na 10.000 m!

Jedina mlađa juniorka u Hrvatskoj koja je ovu disciplinu istrčala ispod 37 minuta

Jedina mlađa juniorka u Hrvatskoj koja je ovu disciplinu istrčala ispod 37 minuta

Elena Pazman, atletičarka AK “Moslavina”, postavila je novi mlađe juniorski rekord Hrvatske na 10000 m. Na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske na 10000m i hodanju na stazi, održanom u subotu u Zagrebu, postala je jedina mlađa juniorka u Hrvatskoj koja je ovu disciplinu istrčala ispod 37 minuta, točnije 36:57,5. Utrku je na odličnom 4. mjestu završio i atletičar Karlo Ciban istrčavši 10 km za 34:39,6.


10 km_2


„Još uvijek sam izvan sebe i od sreće i od iznenađenja jer iskreno nisam ni razmišljala o rezultatu dok mi trener nije, u toku utrke, rekao da sam blizu postavljanja rekorda. Tada sam odlučila još malo ubrzati“, istaknula je Elena i dodala da joj je po završetku utrke bilo prilično teško jer nikad nije trčala utrku dužu od 5 km.


10 km_6


„Ovo je bila duplo duža utrka od svih do sad pa sam bila i više izmorena. Ali uzbuđenje je brzo preuzelo umor i sad se osjećam izvrsno“, zaključila je mlada rekorderka. Da je ovo veliki uspjeh za Elenu, Atletski klub “Moslavina” te grad Kutinu potvrdio je trener Ivan Desić. „Ponosan sam na Elenu koja je još jednom potvrdila status najbolje hrvatske kadetske atletičarke i koja sada drži tri hrvatska rekorda! Ovo je bila iznimno teška utrka, po kišnom i hladnijem vremenu i svaka čast Eleni i Karlu na ostvarenim rezultatima, a Eleni i na rušenju još jednog hrvatskog rekorda“, kazao je trener Desić.


10 km_5


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.