Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Grad Petrinja poziva na „Zelenu čistku“

Jean dan za čišći okoliš

Jean dan za čišći okoliš

Grad Petrinja prepoznao je važnost kampanje Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, kao važan korak u promjeni odnosa građana prema otpadu. Podupiranjem kampanje omogućuje se aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša i prirode, ali i stvara dodatan iskorak koji će pridonijeti kvalitetnijem dijalogu s građanima.

Akcija ima za cilj podizanje svijesti građana o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja nepravilno odbačenog otpada  23. travnja 2016. godine na području grada Petrinje i održat će se na više lokacija s početkom u 9 sati.

Glavna lokacija na koju se pozivaju građani koji žele sudjelovati u akciji je Zagrebačka ulica – područje prijašnje benzinske pumpe i cesta do gradskog kupališta – lokaciju čiste članovi udruge K.R.I.D. Petrinja te također čišćenje lijeve i desne obale nasipa Petrinjčica koju čiste članovi Petrinjskih izviđača i ostalih udruga s područja Grada Petrinje.

Također za sve sudionike Zelene čistke – jedan dan za čisti okoliš  23. travnja 2016. godine nakon završetka akcije u 11 sati organiziran je doručak na Trgu Hrvatskih branitelja.

Pozivaju se građani da se odazovu navedenoj akciji i svojim volontiranjem pridonesu čistom okolišu. Jer čist okoliš je pravo i obveza svih nas.

Sve informacije mogu se dobiti u Gradu Petrinji u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša na broj 044/ 515 213.

 

Izvor: Grad Petrinja

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.