Politika

HSS: Povratak korijenima

Konstituirajuća sjednica u Hrastovici

Konstituirajuća sjednica u Hrastovici

Hrastovica kod Petrinje,mjesto je gdje je prije 112 godina osnovana Hrvatska seljačka stranka.U mjestu u kojem je sve počelo, jučer je, nakon nedavnih unutarstranačkih izbora na kojima je za novog predsjednika stranke izabran Krešo Beljak,održana konstituirajuću sjednicu Predsjedništva i Glavnog odbora stranke.

Odabir Hrastovice,nije bio slučajan, objasnio je novi predsjednik stranke.

„HSS se i simbolično želi vratiti na početak priče.Početak priče je Hrastovica, početak priče je Sisačko-moslavačka županija,početak priče je narodna politika,početak priče je nova politika,drukčija politika od svega onoga što je tada bilo na političkoj sceni “, rekao je Beljak.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/HRASTOVICA-1.mp3?_=1

 

Na sjednici su donesene i određene odluke kojima se HSS priprema za predstojeće lokalne izbore sljedeće godine.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/HRASTOVICA-2.mp3?_=2

 

Sva tijela stranke izabrana su još na Izbornoj skupštini održanoj 19. ožujka, tako da je jučerašnja konstituirajuća sjednica  bila zapravo službena konstatacija, odnosno tehnička potvrda tih tijela – Predsjedništva i Glavnog odbora stranke.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/HRASTOVICA-3.mp3?_=3

 

Ukupno je u Glavni odbor kooptirano 56 osoba.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/HRASTOVICA-4.mp3?_=4

 

Zadovoljstvo zbog odabira Hrastovice kao mjesta održavanja konstituirajuće sjednice, izrazila je predsjednica hrastovičkog Ogranka HSS-a, Ljubica Sodić. Podsjetila je kako je upravo Hrastovica „kolijevka Hrvatske seljačke stranke“ među čjim stanovnicima su braća Radić našla istomišljenike i podršku za svoje ideje.“No, vremena su se promijenila“, kaže Sodić.

 

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/HRASTOVICA-5.mp3?_=5

 

 

Želim da nam se ostvare svi ciljevi koje smo si zacrtali, da uspijemo dignuti rejting stranke jer to zaslužuje naš Radić”, zaključila je Ljubica Sodić na konstituirajućoj sjednici HSS-a u Hrastovici kojoj je nazočila i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Županijske organizacije HSS-a Sisačko-moslavačke županije Marijana Petir.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version