Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Na Kontrobi najavljena 10. Petrinjska kobasijada!

Građani su mogli kušati kobasice od banijske šare svinje..

Građani su mogli kušati kobasice od banijske šare svinje..

10. jubilarna Petrinjska kobasijada, koja će se održati ove subote, najavljena je na sisačkoj Tržnici Kontroba. Tijekom današnje promocije manifestacije za koju se u Gradu nadaju da će postati prepoznatljiv simbol Petrinje, građani su mogli kušati suhe kobasice od banijske šare svinje, autohtonog petrinjskog proizvoda.

Organizacija ovogodišnje kobasijada bit će puno ambicioznija nego prethodnih godina. Manifestacija će trajati cijeli dan, organizirat će se popratni glazbeni program, a posjetitelje će dočekati mnogobrojne degustacije. Naravno, besplatne. Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj u Gradu Petrinji:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Humanitarni doručak imat će plemenitu svrhu- njime će se pokušati prikupiti što više sredstava za organizaciju plaćanja dolaska mamografa u Petrinju i njenu okolicu. Iznos dobrovoljnih priloga ostavit će se građanima na izbor.

 

 

Svoje suhomesnate proizvode na tržnici su predstavili članovi udruge uzgajivača svinja „Banijska šara“. U udruzi, osnovanoj prošle godine s ciljem širenja i unapređenja uzgoja ove autohtone banijske pasmine svinja, nadaju se kako će „Banijska šara“ biti priznata kao treća pasmina svinja u Hrvatskoj. Mladen Čačić, predsjednik Udruge:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Velik broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava čiji se proizvodi mogu kupiti na Gradskoj tržnici Sisak dolazi s područja grada Petrinje i okolice, kaže Adelina Ivković, direktorica Gradske tržnice Sisak. Današnja promocija potvrda je prijateljskih odnosa koje Tržnica njeguje s Gradom Petrinjom:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Posjetitelji kobasijade ne moraju brinuti oko mogućeg lošeg vremena. Organizatori su se i za to pobrinuli, pa će se tako sve planirane aktivnosti, bude li potrebno, održati u velikom šatoru u kojemu će se ionako održati dio najavljenog programa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.