Politika

„NE povećanju cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja“

Sisački HNS i HSU pokreću peticiju

Sisački HNS i HSU pokreću peticiju

 

Sisački HNS i HSU, koji u u Gradskom vijeću Grada Siska imaju i zajednički Klub vijećnika pokreću potpisivanje peticije„NE povećanju cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja“.

Zašto kreću u potpisivanje ove peticije,na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u zgradi političkih stranaka u Sisku,objasnio je predsjednik sisačke Podružnice Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Boris Curić.

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/HNS-1.mp3?_=1

 

Istodobno, kaže Curić,licemjerno je da su mirovine od 1. siječnja ove godine Zakonom o usklađivanju mirovina povećane za 0,46%.Sa svojim partnerima iz HNS-a s kojima, kaže, imaju dobru suradnju, odlučili su pokrenuti peticiju protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja kako bi se čuo i glas umirovljenika o tome.Osim u Sisku, potpisivanje peticije planiraju organizirati u čitavoj županiji.

 

 

„Iako povećanje cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja „udara“ na sve naše građane, smatramo da su umirovljenici najranjivija skupina stanovništva“, rekao je predsjednik sisačkog HNS-a Vlado Andučić, navevši u prilog toj tvrdnji dva podatka:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/HNS-2.mp3?_=2

 

Peticija „NE povećanju cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja“, u organizaciji sisačkih stranaka HNS i HSU potpisivat će se u subotu, 23.travnja na sisačkoj tržnici Kontroba s početkom u 8 sati.

 

Inače,predsjednik sisačkog HNS-a Vlado Andučić na današnjoj je konferenciji za novinare prokomentirao i neke od točaka koje će se naći na sutrašnjoj sjednici sisačkog Gradskog vijeća.Između ostalog i izmjene Programa javnih potreba u sportu u 2016. godini.Iako se u materijalu za sjednicu ne spominje nijedan sportski klub poimence, Andučić upozorava kako bi planirane izmjene mogle imati ozbiljne implikacije na sudbinu Nogometnog kluba Segesta.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/HNS-3.mp3?_=3

 

Andučić je apelirao da se na Gradskom vijeću otvori šira rasprava o ovoj točki dnevnog reda.Nada se, kaže,kako će razum prevladati te da će ova točka biti povučena s dnevnog reda ili da će sjednica biti prekinuta.Dođe li ipak do glasovanja HNS i HSU će glasovati protiv, poručili su predstavnici ovih dviju stranaka.

Andučić se osvrnuo i i na prijedlog programa „Sisački poduzetnik 2016.“ koji će se također naći na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća.Podsjetio je da je Grad Sisak izišao iz programa „Poduzetnik“ koji provodi Sisačko-moslavačka županija.Prošle je godine Grad samostalno pokrenuo program za subvencioniranja zapošljavanja koji je najprije bio planiran na 500 tisuća kuna, zatim smanjen na 250 tisuća, a na kraju je iskorišteno samo 30 tisuća kuna, što znači da ga sisački obrtnici i poduzetnici nisu prepoznali, kaže Andučić.

Ove godine ide se s prijedlogom „Sisačkog poduzetnika 2016.“, no čelnik sisačkih narodnjaka upozorava kako taj prijedlog ima niz nedostataka.U prijedlogu primjerice piše kolike su potpore, ali ne i koja je kamatna stopa.Nadalje:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/HNS-5.mp3?_=4

 

Iako smatraju da je to pokazivanje daljnjeg nerazumijevanje potreba sisačkih obrtnika i poduzetnika, Klub vijećnika HNS-a  i HSU-a će taj program ipak podržati, jer kaže Andučić, „bolje išta nego ništa“.

Osim najave peticije i komentara aktualne političke situacije, predstavnici HNS-a i HSU-a najavili su danas i kako su u  dogovorima i pisanju pisma namjere o zajedničkom nastupu na idućim lokalnim izborima u Sisku.

Konferenciji su nazočile i predsjednica Kluba vijećnika HNS-LD-HSU Martina Malović Brnić te tajnica HNS-LD Podružnice Sisak Adelina Ivković.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version