Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Nedjelja Božjeg milosrđa i predstava “Alojzije Stepinac – život i djelo”

Predstavu su pripremili mladi sisačkih župa

Predstavu su pripremili mladi sisačkih župa

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u Nedjelju Božjeg milosrđa 3. travnja svečano misno slavlje u crkvi Sv. Marije Kraljice Mira u Sisku u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Brankom Koretićem.

Na početku pozdravljajući okupljene biskup je istaknuo kako je razlog njegovog dolaska predstava o životu bl. Alojzija Stepinca koja će biti prikazana na kraju mise, te koja će kroz život blaženika poučiti o milosrdnom Isusu. Posjetivši i kako je ovo Nedjelja Božjeg milosrđa koju je ustanovio sveti papa Ivan Pavao II. biskup je poručio: „Neka u Godini milosrđa koju je otvorio papa Franjo ova Nedjelja Božjeg milosrđa i nas ispuni zahvalnošću za Božja djela, osobito za njegovo milosrđe prema nama grešnicima“.


_MG_6093


Nakon mise premijerno je izvedena predstava „Alojzije Stepinac – život i djelo“, koju su pripremili mladi više sisačkih župa predvođeni autoricom teksta vjeroučiteljicom Nikolinom Milatović, te predstojnicom Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smiljom Čirko. Predstava je nastala na inicijativu biskupa Košića, a kroz glavni motiv, Stepinčevo geslo „U tebe se, Gospodine, uzdam“, za cilj ima predstaviti uzoran život blaženika od dječje dobi, preko mladosti, svećeničkog života sve do smrti. Također, ona donosi i promišljanja i situacije s kojima se svakodnevno susreće suvremeni čovjek, otvara pitanja o njima i kroz uzorit život bl. Stepinca pruža odgovore. Kao konačni motiv ova predstava donosi svim gledateljima uzoran život Alojzija Stepinca kao svjetlo i putokaz u srcu kako dostići konačnu svrhu za koju smo stvoreni, a to je nebo.


_MG_6099


Osim u ovoj župi predstava će u nedjelju 10. travnja u biti izvedena u bazilici Sv. Kvirina u Sisku, 17. travnja u sisačkoj katedrali, te krajem kolovoza na Susretu mladih Sisačke biskupije u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

(SV)


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.