Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održano predavanje „Zlostavljanje djece – što smo naučili?“

„Jesu li djeca doista naše najveće bogatstvo?“

„Jesu li djeca doista naše najveće bogatstvo?“

Jučer je u Državnom arhivu Sisak, u organizaciji sisačkog Rotary kluba održano još jedno predavanje u sklopu ciklusa javnih predavanja pod nazivom „Jesu li djeca doista naše najveće bogatstvo?“.

O problematici nasilja prema djeci govorila je istaknuta psihologinja, utemeljiteljica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander. Kroz predavanje „Zlostavljanje djece – što smo naučili?“ prikazan je rad poliklinike sa djecom koja su zlostavljana i traumatizirana te su istaknute posljedice fizičkog i seksualnog zlostavljanja.

 

DSC07190

DSC07186

 

Poseban naglasak stavljen je na cyberbullying, odnosno zlostavljanje putem interneta, na opasnosti koje internet donosi, ali i na važnost podizanja javne svijesti o problematici zlostavljanja djece:

 

 

Sljedeće predavanje u organizaciji Rotary kluba Sisak u Državnom arhivu u Sisku najavljeno je za ponedjeljak, 25. travnja u 19 sati, kada će pedijatrica dječje bolnice Klaićeva, dr.sc. Vesna Herceg Čavrak govoriti na temu zaštite djece u perinatalnoj i dojenačkoj dobi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.