Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Partnersko vijeće SMŽ za izradu i praćenje županijske strategije za razdoblje 2017.-2020. počelo s radom

Županijska strategija je temeljni dokument za razvoj županije

Županijska strategija je temeljni dokument za razvoj županije

Osnivačka sjednica Partnerskog vijeća Sisačko- moslavačke županije za izradu i praćenje Županijske strategije za razdoblje 2017.-2020. održana je danas u prostorijama SI-MO-RA-e, Razvojne agencije Sisačko- moslavačke županije. Na sjednici su imenovani članovi Partnerskog vijeća te je utvrđena njihova uloga kao i tijek izrade onoga radi čega se i formira Partnersko vijeće- Županijske razvojne strategije SMŽ 2017.-2020. To je temeljni planski dokument koji je nužan za razvoj svake županije, kaže Mario Čelan, direktor SI-MO-RA-e.:

 

 

Izrada nove Županijske razvojne strategije započela je u prosincu prošle godine sastankom operativnih timova Županije, gradova i općina te Razvojne agencije SI-MO-RA-e nakon kojeg je uslijedila izrada teksta Analize stanja i tzv. SWOT analize. Problem s prijašnjim strategijama je bio u tome što se one, jednom kada su usvojene, nisu reazirale, već su ostajale mrtvo slovo na papiru. S ovom strategijom to neće biti slučaj, uvjerava Čelan:

 

 

Partnersko vijeće je tek prvo tijelo u postupku donošenja strategije koje se očituje o njoj. Ukoliko stav Vijeća bude pozitivan, Županijska skupština će odlučiti hoće li ga prihvatiti ili odbiti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.