Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Plivači Sisak Janafa u „berbi“ medalja

Iz Heidenheima donijeli 15 zlatnih, 3 srebrne i 7 brončanih medalja

Iz Heidenheima donijeli 15 zlatnih, 3 srebrne i 7 brončanih medalja

Na Plivačkom festivalu „25. Internationales Schwimmfest der Stadwerke Heidenheim AG 2016“, koji se (u Sisku prijateljskom gradu) Heidenheimu održavao od petka 21. do nedjelje 23.travnja,plivačice i plivači PK Sisak Janafa osvojili su ukupno 15 zlatnih, 3 srebrne i 7 brončanih medalja.

 

Heidenheim 2

 

Na natjecanju je nastupilo 47 klubova iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Slovenije i Hrvatske s ukupno 630 natjecatelja.

Plivački klub Sisak Janaf nastupio je s 15 plivačica i plivača: Nola Brnad,Paulina Kušan, Nika Pancirov, Morena Polanec (sve 2002. godište), Vanessa Vukić, Laura Radić (obje 2001. godište), Petra Golem i Saša Podrić (obje 2000. godište), te Matija Jurišić (2000. godište), Aldin Botonjić, Stefan Brnad, Fran Senčar, Karlo Gavranović, Roberto Milaković (svi 1999. godište) i Karlo Grabić (1998. godište).

 

Heidenheim (4)Heidenheim (5)

Heidenheim (6)Heidenheim (7)

 

Sisački plivači već prvog dana natjecanja osvojili su 4 zlata,2 srebra i 2 bronce. Zlata su osvojili, u svome uzrastu, Nika Pancirov na 400 m slobodno i Vanessa Vukić na 200 m mješovito te Matija Jurišić i Stefan Brnad na 200 m mješovito. Srebro su osvojili Nola Brnad i Karlo Grabić također na 200 m mješovito dok su bronce u istoj disciplini osvojili Morena Polanec i Aldin Botonjić.
„Berba“ medalja nastavljena je i u subotu kada su sisački plivači osvojili 8 zlatnih, 1 srebrnu i 3 brončane medalje. Najuspješniji je bio Karlo Grabić na 100 m leđno sa dvije zlatne medalje, jednu je osvojio u svome godištu dok je drugu izborio u finalu u apsolutnoj kategoriji. Zlata su u svojim uzrastima osvojili Morena Polanec na 100 m leđno, Paulina Kušan na 100 m leptir, Matija Jurišić na 100 m prsno i Aldin Botonjić na 100 m slobodno. Na 200 m slobodno zlatna odličja osvojili su Nika Pancirov u svom godištu i Stefan Brnad koji je sa svojim rezultatom bio i prvi u apsolutnoj konkurenciji. Srebrnu medalju u svome godištu osvojila je Vanessa Vukić na 100 m leptir, dok su bronce isplivali Stefan Brnad na 100 m slobodno u svom godištu, Nola Brnad na 100 m prsno u svom godištu i Fran Senčar na 200 m slobodno također u svom godištu.

U nedjelju, posljednjeg dana natjecanja osvojeno je još pet medalja. Zlato su osvojili Karlo Grabić na 50 m leđno s apsolutno najboljim
rezultatom, Paulina Kušan na 200 m leptir u svom godištu i Matija Jurišić u svom godištu s ukupno drugim najboljim vremenom. Brončane medalje su osvojili Nola Brnad na 200 m prsno u svom godištu i Aldin Botonjić koji je u finalu na 50 slobodno doplivao do 3. mjesta u apsolutnoj kategoriji.

 

Heidenheim (10)Heidenheim (17)

 

„Ostaje nam jedna lijepa uspomena na putovanje i boravak u Heidenheimu gdje smo ostvarili odličan sportski rezultat. Hvala gradu Heidenheimu što nam je to ponudio i hvala Gradu Sisku što nam je to omogućio – rekao je trener PK Sisak Janaf Marko Milatović.

 

Heidenheim (14)Heidenheim (11)

 

Osim u Heidenheimu, plivači Sisak Janafa natjecali su se i u nastavku HPS Mini Grand Prix serije natjecanja za kadete i mlađe kadete održanom 23. i 24. travnja u Zagrebu.Domaćin ovog 13. izdanja “Festivala plivanja” bio je PK Dubrava. Na dvodnevnom natjecanju okupilo se 410 natjecatelja iz 21 hrvatskog kluba i jednog klub iz Rumunjske. U iznimno kvalitetnoj muškoj i ženskoj konkurenciji PK Sisak Janaf predstavljalo je ukupno 18 kadeta pod vodstvom trenera Hrvoja Petrovića i 9 mlađih kadeta pod vodstvom trenera Velimira Rođaka.

U konkurenciji kadetkinja su nastupili Nina Podrić, Olivera Šćrbak,Paula Lončarević, Sandra Vujić, Tara Ivičinec, Dora Mihaljević, EmaViljevac, Hanna Šarko, Iskra Krnjajić, Klara Kirin, Lorena Bilušić, LorenaKušan, Sara Kirin, te kadeti Luka Kokić, Goran Vujić, Ivan Mitar, Marko Vujnović, Sebastian Špehar.

Medalje su osvojile u konkurenciji plivačica 2004. godište Paula Lončarević na 100 i 200 m slobodno drugo mjesto, dok je na 400 m slobodno bila treća; Nina Podrić bila je druga na 100 m prsno i treća na 200 m prsno, a Olivera Šćrbak druga na 200 m leđno. U konkurenciji djevojčica 2005. godište Dora Mihaljević bila je prva na 200 m leptir, dok je na 100 i 200 m prsno zauzela treće mjesto.

 

Festival plivanja 2016 (3) (1)Festival plivanja 2016 (9)

Festival plivanja 2016 (14)Festival plivanja 2016 (4)

 

Na natjecanju je nastupilo i devet mlađih kadeta iz Plivačkog kluba Sisak Janaf; Antonia Šapina, Petar Krnjaić,Otto Porcer, Franko Antoliš, Bruno Sučić, Mario Maričević, GregorStojanović, Franjo Penić i Antonio Šustić. Dječaci su nastupali u disciplinama 200 m slobodnim i 200 m mješovitim stilom, dok je Antonia Šapina nastupila u disciplinama 100 m slobodno i 200 m prsno. Od plasmana,
za istaknuti je peto mjesto Antonie Šapine u disciplini 200 prsno. U Klubu kažu kako je cilj ovog natjecanja za ketegoriju mlađih kadeta bio da svi plivači u obje discipline poprave najbolja osobna vremena što se i dogodilo, te odreda zaslužuju čestitke na zalaganju, borbenosti i dobrom plivanju.

Sljedeći „ispit“ sisački plivači imat će 14. svibnja na domaćem terenu – na sisačkom bazenu, gdje će se održati sedmi, pretposljednji miting iz serije Mini GP mitinga: 7. „Sv.Kvirin“.

 

Izvor: PK Sisak Janaf

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.