Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Počinje gradnja nogostupa u Zagrebačkoj ulici u Kutini

Gradit će se i biciklistička staza

Foto: Arhiva

 

Ove godine,uz pomoć gotovo 2 milijuna kuna sredstava  osvojenih na natječaju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog programa, gradit će se nogostup i biciklistička staza u Zagrebačkoj ulici u Kutini.

„Projektno financiranje i korištenje vanjskih izvora financiranja vrlo su važna sastavnica rada gradske uprave“, rekao je danas na konferenciji za novinare kutinski gradonačelnik  Andrija Rudić.

“Ponosan sam što za financiranje izgradnje potrebne infrastrukture u Kutini uspijevamo dobiti zaista vrlo značajne udjele financiranja jer to smanjuje pritisak na ionako vrlo osiromašeni i opterećen proračun. Tako ćemo krenuti i u obnovu OŠ Vladimira Vidrića te izgradnju magistralnog vodovoda za koji očekujemo skori početak radova. To je danas jedini način da se nešto gradi i u tome smo pokazali da smo uspješni. Prošla su vremena kad se bez razmišljanja o posljedicama posegnulo u proračun ili se digao kredit za cjelokupnu investiciju, kako je to bilo i s 19 milijuna kuna za novi gradski trg i autobusni kolodvor”, kazao je Rudić.

Svoj udio za izgradnju Grad će osigurati prebacivanjem sa stavke za izgradnju prve faze Parka 56. Samostalne bojne čija se realizacija odgađa, o čemu je gradonačelnik odluku donio u razgovoru s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

“Zahvalan sam svim predsjednicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predsjedniku Damiru Badanjku, jer su pokazali da su im prioriteti jednaki mojim. Projekte koje ne možemo sami isfinancirati prijavljujemo na razne natječaje i kada sredstva neočekivano dođu onda odustajemo od nečeg drugog i stavljamo prioritet na važnije projekte.Jednoglasna odluka Koordinacije nije mi bila iznenađenje jer ti su ljudi znali i prije postaviti prioritete”, kazao je kutinski gradonačelnik.

Izvijestio je i kako je u redovnoj komunikaciji s Ministarstvom pomorstva,prometa i infrastrukture i Hrvatskim cestama oko izgradnju nogostupa uz državnu cestu D45 u Šartovcu te novu regulaciju na potezu gdje se dogodila nesreća na pješačkom prijelazu prije tri tjedna.

“Ima dobrih naznaka u razgovorima i dobrih ideja kako drugačijom regulacijom prometa i posebno brzine riješiti taj problem i vjerujem da će prometna sigurnost biti značajno poboljšana u suradnji Ministarstva, Hrvatskih cesta i Grada Kutine i da će se isplatiti naš trud koji ulažemo već više od dvije godine”, rekao je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić.

 

Izvor: Grad Kutina

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.