Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi bazena ŠRC Sisak

Predviđena ušteda na energentima iznosit će oko milijun kuna

Predviđena ušteda na energentima iznosit će oko milijun kuna

Ugovor o energetskoj obnovi zatvorenog olimpijskog bazena danas su potpisali gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, ravnatelj ŠRC-a Sisak Saša Petak, zamjenik APN-a Dragan Hristov, pomoćnik ministra za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu te član Uprave Prvog plinarskog društva ESCA Damir Spudić. Ugovor u vrijednosti od 22 milijuna kuna od kojih bespovratnih 8 milijuna kuna osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisan je na 14 godina. Radovi će obuhvatiti obnovu vanjske fasade, stolarije, sustava grijanja i ventilacije, krovišta, a nakon godina nekorištenja, iskoristit će se i solariji trenutno pospremljeni u podrumu bazena, a koji će biti postavljeni na parkiralištu između tržnice i ŠRC-a. Predviđene uštede nakon obnove godišnje bi trebale iznositi milijun kuna, kaže gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček:

 

 

photo 1

 

Ravnatelj ŠRC Sisak, Saša Petak potpisavanje ugovora o energetskoj obnovi zgrade nazvao je povijesnim trenutkom za ovu ustanovu:

 

 

photo 2

 

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama provedbeno je tijelo u projektu energetske obnove zgrada javnog sektora, pa tako i u ovom. Nakon natječaja objavljenog prošle godine uslijedila je izrada energetske studije od strane Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Instituta Hrvoje Požar, rekao je zamjenik direktora APN-a Dragan Hristov:

 

 

photo 3

 

Ugovor je potpisan temeljem Programa o energetskoj obnovi zgrada javnog sektora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Pomoćnik ministra za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu Danijel Žamboki:

 

 

photo 4

 

Nakon provedene energetske obnove, naručitelj će 14 godina plaćati naknadu za energetsku uslugu u iznosu od milijun kuna plus PDV pružatelju energetske usluge. Bazen će tijekom izvođenja radova raditi u redovnom radnom vremenu, a dovršetak obnove očekuje se najkasnije početkom sljedeće godine.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.