Kutina

Potpora Ministarstva za projekt energetske obnove kutinske škole

…plan je energetski obnoviti sve kutinske škole do 2020.!

...plan je energetski obnoviti sve kutinske škole do 2020.!

U utorak, 19. travnja 2016. gradonačelnik Andrija Rudić i ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića Kutina  Snježana Coha nazočili su   konferenciji za medije na kojoj je  ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević  govorio o provedbi Pilot projekta energetske obnove zgrada javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, budućim programima energetske obnove i uručio 9 Odluka o financiranju i potpisao 5 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava OŠ Vladimira Vidrića potpisala je ravnateljica, Snježana Coha.

 

Škola je u suradnji sa Gradom Kutina  u projekt energetske obnove zgrade, vrijedan gotovo 4,5 milijuna kuna krenula s ciljem stvaranja kvalitetnijih uvjeta za školovanje djece, ali i uštede energije. Projekt će u 70% iznosa od prihvatljivih 4,3 milijuna kuna financirati Europski fond za regionalni razvoj što je na tragu opredjeljenja Grada Kutine za povlačenjem nepovratnih sredstva iz Europe za ključne projekte u Gradu za koje je oformljen stručni tim. Prevelika i nepotrebna potrošnja energije u OŠ Vladimira Vidrića dosad je bila značajno financijsko opterećenje, stoga je dugoročni cilj ušteda i racionalizacija troškova u toj školi. Uz to stvorit će se i bolji i ugodniji uvjeti za boravak i obrazovanje školaraca.

„ Naš je plan da svih pet matičnih škola energetski obnovimo do 2020., da dalje racionaliziramo troškove u Gradu, a posebno da stvaramo bolje i kvalitetnije uvjete za naše građane, a posebno one najmlađe“, rekao je gradonačelnik, Andrija Rudić.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version