Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak uskoro dobiva svoj Bundek – Ciglarska graba postaje park za rekreaciju!

U tijeku su i radovi na Tvrđi

U tijeku su i radovi na Tvrđi

Sisak će uskoro dobiti svoju verziju Bundeka. Na prostoru Ciglarske grabe u tijeku su radovi koji će rezultirati prekrasno uređenim jezerom i okolnim zemljištem s mnoštvom popratnih sadržaja. Bit će park za rekreaciju kakav Sisku već godinama nedostaje, unatoč prostoru koji nam je cijelo vrijeme bio nadohvat ruke, poručila je gradonačelnica Siska, otkrila je gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček:

 

 

P1140936

 

Trošak prve faze uklanjanja vegetacije iznosio je 250 tisuća kuna, dok trenutna faza dotamponiranja košta 300 tisuća kuna. Ikić Baniček otkrila je što slijedi nakon druge faze:

 

 

Osim Ciglarske grabe, i prostor šetnice kod Starog mosta uskoro će osvanuti u novom ruhu. Prošle godine započeli su radovi postavljanja klupica, nakon čega se krenulo u instaliranje dekorativne rasvjete. Sada je uređenje šetnice ušlo u novu fazu čijim će se dovršetkom povezati urbani dio s izletničkim dijelom grada na dvije rijeke. Time će Siščani dobiti još jedan lijepo uređeni prostor za slobodno vrijeme, poručila je Ikić Baniček:

 

 

P1140900

 

Osim zemljanih radova i instaliranja urbane opreme, trenutno se popravlja i pokrov sisačke Kule. Potrebna sredstva od 421 tisuće kuna osigurana su iz gradskog te iz proračuna Ministarstva kulture.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.