Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Skok u znanost

Rađanje, život i smrt zvijezda…

Rađanje, život i smrt zvijezda...

U Dječjem odjelu sisačke Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ do 21. travnja traje projekt pod nazivom „Skok u znanost“.Različitim predavanjima, radionicama i igraonicama djeci se nastoji približiti znanost, a tema ovogodišnjeg „Skoka u znanost“ je „Put u svemir“.

Prva dva predavanja iz ovogodišnjeg ciklusa održana su u Dječjem odjelu knjižnice u Kranjčevićevoj.Sutra“Skok u znanost“ gostuje u Komarevu kamo stiže Korado Korlević iz Zvjezdarnice „Višnjan“kako bi održao predavanje na temu „Rađanje, život i smrt zvijezda“, najavila je voditeljica projekta Marina Draženović Pleša.

 

 

Učenici Osnovne škole Komarevo, između ostalog imat će sutra priliku čuti hoće li Sunce na kraju svog životnog vijeka eksplodirati u sjajnu supernovu ili postati crveni patuljak.

Dan kasnije, dakle u petak, 8.travnja „Skok u znanost“ ponovno se vraća u Dječji odjel gdje će u suradnji s Metalurškim fakultetom Sisak biti održano predavanje na temu „Pada li kamenje s neba?“.Predavanje koje počinje u 12.00 sati održat će doc.dr.sc.Natalija Dolić i Karlo Štengl,univ.bacc.

 

8_4_Dolic

 

Kroz zanimljivu prezentaciju koja završava kvizom približit će se učenicima pojam minerala –  za koje se minerale i metale pretpostavlja da ih ima u svemiru, koji su to „vanzemaljski“ minerali, kako dospijevaju na Zemlju, što je to Hrašćinski meteorit te gdje su minerali izloženi.Predavanje je prilagođeno uzrastu: 5. i 6. razreda osnovne škole.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.