Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Skupština Udruge “Hrvatski domobran” – istina mora izaći van!

Udruga ima 35 aktivnih članova

Udruga ima 35 aktivnih članova

U društvenom domu Graberje održana je redovna skupština Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran- ogranak Petrinja. Udruga Hrvatski domobran osnovana je ubrzo nakon demokratskih promjena, a s punim radom je započela 1992.godine. Tijekom ratnih zbivanja i vremena progonstva došlo je do prekida rada, no nakon povratka Petrinjaca u rodni grad, udruga je nastavila s radom.

Posljednjih 12 godina funkciju predsjednika petrinjskog ogranka udruge Hrvatski domobran obnaša Mirko Putrić. Putrić, ujedno i dopredsjednik udruge na državnoj razini, otkrio je na čemu se temelji rad udruge:

 

 

P1140781

 

Djelovanje udruge nije usmjereno protiv ikoga. Njeni članovi svojim radom žele javnosti omogućiti upoznavanje sa činjenicama koje se dugo vremena nisu smjele iznositi:

 

 

P1140783

 

„Poslije Drugog svjetskog rata mnogi su domobrani završili na stratištima. Danas svi znamo o čemu se radi, ali poslije rata o tome se nije smjelo govoriti. Zbog toga smo u prošloj državi imali velikih problema, no sad je došlo vrijeme da se istina konačno rasvijetli“, poručio je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić koji se rado odazvao pozivu udruge za sudjelovanje na skupštini:

 

 

P1140774

 

Udruga Hrvatski domobran- Ogranak Petrinja ima 35 aktivnih članova, ali je u svom djelovanju otvorena i za pojedince koji nisu u mogućnosti plaćati članstvo, ali podržavaju njene aktivnosti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.