Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Studenti Veleučilišta Vern posjetili Petrinju

Osmislili manifestaciju senzibiliziranja javnosti protiv nuklearnog otpada

Osmislili manifestaciju senzibiliziranja javnosti protiv nuklearnog otpada

Studenti Veleučilišta Vern iz Zagreba boravili su danas u posjetu našoj županiji.U Petrinji ih je,u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Darinko Dumbović kojeg su

iznenadili rođendanskom čestitkom:

 

P4290008

 

 

Gradonačelnik kojem je rođendan sutra, zahvalio je studentima na ovakvom iznenađenju te im poželio dobrodošlicu u grad.

 

 

„Vidljive posljedice rata u našem gradu nastojimo sanirati, ali neke nevidljive rane – one u našim srcima ostaju.U prošlosti imali smo rat koji nismo željeli, ali smo ga morali voditi za svoju slobodu.U budućnosti, opet nas čeka neki novi rat,odnosno borba – ovaj put protiv nuklearnog otpada“, rekao je Dumbović.

 

 

Ovo područje bogato pitkom vodom i kestenom pogodno je za razvoj ekološke proizvodnje i turizma.Odlaganje nuklearnog otpada u blizini, sve bi to ugrozilo,objasnio je studentima petrinjski gradonačelnik.

 

P4290003

 

Studenti treće godine Veleučilišta Vern,među kojima,uz hrvatske ima i studenata iz Nizozemske,Španjolske,Finske i Litve u Petrinju su stigli u pratnji dr.sc.Romane Lekić, predstojnice katedre Turizma.U sklopu kolegija „Menadžment i marketing manifestacija“ona je kao zadatak za svoje studente osmislila projekt „Osmišljavanje i kreiranje manifestacije za senzibiliziranje javnosti protiv nuklearnog i radioaktivnog otpada u vojarni Čerkezovac na Trgovskoj gori“.

 

P4290023

 

 

Lekić je istaknula kako su studenti dobro upoznati s poviješću, prirodnim ljepotama i baštinom ovog kraja koji ne zaslužuje postati odlagalištem nuklearnog otpada.

 

 

Prezentaciju zamisli manifestacije bazirane na biodinamičkoj poljoprivredi pod nazivom „Healing of the nation“ predstavili su studenti Verna, Magdalena Prša i Matija Kavan.

 

P4290016

 

 

Matija Kavan dodaje:

 

 

Da je ideja o održavanju ovakve manifestacije interesantna i da bi se mogla realizirati, smatra i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović koji je studente i njihove profesore pozvao da u Petrinju, kao partneri u zajedničkom projektu,ponovno dođu u listopadu na Petrinjsku kestenijadu.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.