Petrinja

Studenti Veleučilišta Vern posjetili Petrinju

Osmislili manifestaciju senzibiliziranja javnosti protiv nuklearnog otpada

Osmislili manifestaciju senzibiliziranja javnosti protiv nuklearnog otpada

Studenti Veleučilišta Vern iz Zagreba boravili su danas u posjetu našoj županiji.U Petrinji ih je,u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Darinko Dumbović kojeg su

iznenadili rođendanskom čestitkom:

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/VERN-1.mp3?_=1

 

Gradonačelnik kojem je rođendan sutra, zahvalio je studentima na ovakvom iznenađenju te im poželio dobrodošlicu u grad.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/VERN-2.mp3?_=2

 

„Vidljive posljedice rata u našem gradu nastojimo sanirati, ali neke nevidljive rane – one u našim srcima ostaju.U prošlosti imali smo rat koji nismo željeli, ali smo ga morali voditi za svoju slobodu.U budućnosti, opet nas čeka neki novi rat,odnosno borba – ovaj put protiv nuklearnog otpada“, rekao je Dumbović.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/VERN-3.mp3?_=3

 

Ovo područje bogato pitkom vodom i kestenom pogodno je za razvoj ekološke proizvodnje i turizma.Odlaganje nuklearnog otpada u blizini, sve bi to ugrozilo,objasnio je studentima petrinjski gradonačelnik.

 

 

Studenti treće godine Veleučilišta Vern,među kojima,uz hrvatske ima i studenata iz Nizozemske,Španjolske,Finske i Litve u Petrinju su stigli u pratnji dr.sc.Romane Lekić, predstojnice katedre Turizma.U sklopu kolegija „Menadžment i marketing manifestacija“ona je kao zadatak za svoje studente osmislila projekt „Osmišljavanje i kreiranje manifestacije za senzibiliziranje javnosti protiv nuklearnog i radioaktivnog otpada u vojarni Čerkezovac na Trgovskoj gori“.

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/VERN-4.mp3?_=4

 

Lekić je istaknula kako su studenti dobro upoznati s poviješću, prirodnim ljepotama i baštinom ovog kraja koji ne zaslužuje postati odlagalištem nuklearnog otpada.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/VERN-5.mp3?_=5

 

Prezentaciju zamisli manifestacije bazirane na biodinamičkoj poljoprivredi pod nazivom „Healing of the nation“ predstavili su studenti Verna, Magdalena Prša i Matija Kavan.

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/VERN-6.mp3?_=6

 

Matija Kavan dodaje:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/04/VERN-7.mp3?_=7

 

Da je ideja o održavanju ovakve manifestacije interesantna i da bi se mogla realizirati, smatra i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović koji je studente i njihove profesore pozvao da u Petrinju, kao partneri u zajedničkom projektu,ponovno dođu u listopadu na Petrinjsku kestenijadu.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version