Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Vrlo uspješan vikend za ŠSK “HVIDR-a SISAK”

U Osijeku je održano prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom

U Osijeku je održano prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom

U Osijeku je 2. i 3. travnja održano prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom u seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Vrlo uspješan vikend za ŠSK “HVIDR-a SISAK” započeo je već u subotu na PH za juniore i juniorke.

“Iako smo imali samo jednu natjecateljicu, Nikolinu Knežić, kući smo se vratili s širokim osmijehom. Naime, iako je Nikolina tek prvu sezonu juniorka, glatko je u osnovnom meču osvojila 3. mjesto u žestokoj konkurenciji iskusnijih natjecateljica sa 371 krugom što joj donosi i naslov Republičkog majstora streljaštva. U finalnom gađanju nije baš sve teklo kako smo željeli, ali Nikolina je nakon velike greške u osmom hicu, smogla snage vratiti se u meč i zadržala 3. mjesto. Iako vrlo mlada pokazuje da je svako ulaganje u njen napredak isplativo.

Nedjelja je počela muškom konkurencijom. Uz provjerenu ekipu, Hrvoje Orlić, Dragan Krnjajić i Siniša Lovrenović, pojedinačno je nastupio i Tihomir Ilijević. Ekipa nije briljirala, tek 10. mjesto poslije osvajanja 2. mjesta u Hrvatskoj ligi serijskom puškom, djeluje razočaravajuće. Najuspješniji je bio Hrvoje Orlić sa 360 krugova što je bilo dovoljno tek za 19. mjesto. Krnjajić je sa 353 kruga 31. dok je Lovrenović sa 338 krugova 41. Najuspješniji je bio Ilijević koji je sa 364 kruga, drugu godinu za redom ušao u finalni dio natjecanja sa osme pozicije. Nakon dodatnih 10 hitaca završio je na 7. mjestu, identično kao i lani.

Od ženske ekipe se očekivalo postolje. I djevojke nisu razočarale. Nikolina Knežić, Nataša Acs i Marina Mačković su osvojile 3. mjesto i u Sisak donijele još jedan pehar u nizu. Pojedinačno je ponovo bila najuspješnija Knežić, koja je opet završila u finalnom dijelu natjecanja ovog puta kao 7. i to je mjesto zadržala do kraja. Da nije morala putovati 750 km u dva dana rezultat bi vjerojatno bio i bolji, ali kao što smo rekli u svojoj prvoj juniorskoj sezoni ući u finale seniorske konkurencije je veliki uspjeh. Acs i Mačković su zauzele 12. odnosno 13. mjesto s identičnim rezultatom 356 krugova.”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.