Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

100 milijuna kn za poduzetnike u Sisačko- moslavačkoj županiji!

Ugovori su potpisani s predstavnicima 12 jedinica lokalnih samouprava

Ugovori su potpisani s predstavnicima 12 jedinica lokalnih samouprava

6 poslovnih banaka, ukupni kreditni fond od 100 milijuna kuna, kamatna stopa od 1% za projekte u proizvodnji te subvencije Županije i jedinica lokalne samouprave u iznosu od 2%…najvažniji su to dijelovi ovogodišnjeg programa „Poduzetnički krediti 2016.“ Ugovori o partnerstvu na njegovoj provedbi danas su potpisani između Županije i 12 jedinica lokalne samouprave. Župan Sisačko- moslavačke županije Ivo Žinić:

 

 

P1150669

 

Na natječaj se mogu javiti obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge te profitne ustanove. Rok otplate je do 10 godina uz poček od dvije, a najniži iznos kredita je 50 tisuća kuna. Maksimalni iznos nije određen, već će ovisiti o kvaliteti prijavljenih projekata.

Druge Županije također imaju slične programe za lokalne poduzetnike, ali ovaj naš je zasigurno jedan od najpovoljnijih za poduzetnike, uvjeren je župan Žinić:

 

 

P1150672

 

Prošle godine programom je plasirano 47 poduzetničkih kredita uz još 4 na čije se odobravanje čeka. Potpisnici današnjih ugovora vjeruju da će se tako dobri rezultati ponoviti i ove godine:

 

 

P1150668

 

Kao i brojne druge mjere kojima Županija nastoji potaknuti poduzetništvo, malo obrtništvo i zadrugasrtvo i ova je kreirana uz pomoć onih kojima je i namijenjena- poduzetnika i obrtnika, kaže Marijan Belošević, pročelnik Upravnog odjela za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam:

 

 

P1150680

 

Županiji se u ime gradonačelnika i načelnika zahvalio gradonačelnik Gline, Stjepan Kostanjević koji, obzirom na postojeće stanje gospodarstva, ne sumnja u korisnost ovog programa:

 

 

P1150677

 

Jedan od onih koji željno iščekuju otvaranje natječaja je i gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović:

 

 

Od 19 jedinica lokalne samouprave koliko ih postoji u Sisačko- moslavačkoj, predstavnici njih sedam nije potpisalo današnje ugovore. Riječ je većinom o općinama koje nemaju dovoljno vlastitih proračunskih sredstava za sudjelovanje u ovakvoj kreditnoj liniji. Jedini Grad koji je ostao izvan Programa je Grad Sisak. Župan, međutim, poručuje da je program i dalje otvoren za sve koji se žele uključiti:

 

 

Natječaj će biti objavljen sutra, 3.svibnja, a bit će otvoren do 15.prosinca ove godine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.