Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

25. svibnja 1977. premijerno je prikazan prvi film iz serijala “Star Wars”

Doživio je nevjerojatan uspjeh, kakav nije očekivao ni sam redatelj George Lucas

Doživio je nevjerojatan uspjeh, kakav nije očekivao ni sam redatelj George Lucas

Na današnji dan 1977. godine premijerno je prikazan prvi film iz serijala „Zvjezdani ratovi“ (Star Wars). Film je doživio nevjerojatan uspjeh, kakav nije očekivao ni sam redatelj George Lucas.

Naime, na taj je film utrošeno svega 11 milijuna dolara, a zaradio je ogromnih 775 milijuna dolara. Dapače, taj prvi film pokrenuo je čitav serijal „Star Wars“, koji je do danas ostvario samo od prodaje kino karata preko 4 milijarde dolara. Prvi film nosio je jednostavan naziv „Star Wars“, a tek je kasnije, kad su snimljeni i drugi filmovi iz serijala, njegov naziv promijenjen u „Star Wars Episode IV: A New Hope“.

Zanimljivo je da je taj prvi film bio i od strane profesionalnih kritičara visoko ocijenjen. Dapače, nagrađen je s čak 6 Oscara. Redatelj George Lucas uoči premijere nije bio siguran da će „Star Wars“ uspjeti. U komunikaciji s prijateljem Stevenom Spielbergom, koji je tada radio „Bliske susrete treće vrste“ rekao je da će Spielbergov film sigurno nadmašiti „Zvjezdane ratove“ po zaradi. Spielberg je tvrdio suprotno pa je Lucas predložio da jedan drugome daju 2.5% od buduće zarade (poput nekakve oklade). Doista su to učinili pa Spielberg, koji je bio u pravu, i danas zarađuje 2.5% prihoda od „Zvjezdanih ratova“.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.