Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

29. svibnja 1954. održan je prvi sastanak Bilderberg grupe

Mnogi teoretičari zavjera danas smatraju da potajno upravlja svijetom

Mnogi teoretičari zavjera danas smatraju da potajno upravlja svijetom

Na današnji dan 1954. godine održan je prvi sastanak poznate Bilderberg grupe, za koju mnogi teoretičari zavjera danas smatraju da potajno upravlja svijetom.

Zanimljivo je da je ime Bilderberg ta grupa dobila po imenu hotela u kojem se prvi put sastala. Bio je to Hotel Bilderberg u selu Oosterbeeku, nedaleko od grada Arnhema u Nizozemskoj (poznatog po velikoj bitki iz Drugog svjetskog rata, gdje su Nijemci pobijedili saveznike). Grupa je službeno osnovana s ciljem da promovira suradnju Europe i Sjeverne Amerike. Na prvom sastanku sudjelovalo je 50 poslanika iz europskih zemalja i 11 iz SAD-a.

Poslanici su bili visoki vladini dužnosnici ili čelnici korporacija (IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia, Daimler). Sastanci Bilderberg grupa održavaju se i danas. U proteklih sezdesetak godina među slavnim članovima bili su: Carl Bildt, Lord Carrington, Lord Owen (sva trojica poznati iz krize u bivšoj Jugoslaviji), Margaret Thatcher, Tony Blair, Gordon Brown, Henry Kissinger, Colin Powell, Timothy Geithner, Jean-Claude Trichet, Ben Bernanke, David Rockefeller, Bill Gates, princ Charles i austrijski predsjednik Heinz Fischer. Među novijim je članovima i Bill Clinton. Svake godine skupina se sastaje u drugom gradu. Godišnje na sastancima sudjeluje 120 do 130 članova.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.