Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

6. Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku

U nedjelju, 8. svibnja od 9 do 19 sati

U nedjelju, 8. svibnja od 9 do 19 sati

Ne propustite posjetiti Lipik, grad ljekovite termalne vode, predivnih konja lipicanske pasmine, netaknute prirode, Austro-ugarske arhitekture, živih događanja i zanimljivih manifestacija od kojih izdvajamo 6. Sajam cvijeća 8. svibnja od 9 do 19 sati!


Sajam cvijeća u Lipiku (5) Sajam cvijeća u Lipiku (7)


Ove godine očekuje nas još zanimljiviji i širi program, izlagat će oko 90 izlagača cvijeća, ukrasnog bilja, rukotvorina, suvenira, te drugih proizvoda.

Ovogodišnji sajam će upotpuniti i glazbeni program, već od 13:30 pa sve do 18 sati zabavljat će nas Moslavačke lole, a očekuje nas i bogata ugostiteljska ponuda hrane i pića.

Poseban program osmišljen je za najmlađe posjetitelje sajma koji će moći uživati u lunaparku, električnim automobilima za djecu, jahanju na ponijima te zabavi s klaunom.

Fijaker s lipicancima i besplatni turistički vlakić razveselit će sve posjetitelje, a vozit će tijekom cijelog sajma.


Sajam cvijeća XL slika Ergela-vožnja fijakerom


Ovih dana uređuju se brojne površine u gradu, park, trgovi sa cvijećem, zasađeni su i ukrašeni cvjetni otoci, a svaki dan osvane i pokoja nova dekoracija koja Vas poziva na sve posjećeniju manifestacijuSajam cvijeća u Lipiku.

Vrijednost sajma podiže činjenica da je stoljetni perivoj koji okružuje Toplice Lipik zaštićeni spomenik parkovne arhitekture.

Dio spomenute arhitekture je i razrušena neorenesansna građevina Kursalon u kojoj će se održati jednodnevna, nikad dosad održana međunarodna izložba minijatura na području Požeško-slavonske županije čime se želi promicati kulturna i povijesna baština Lipika i Pakraca te upriličiti nikad proslavljenu stogodišnjicu Kursalona u Lipiku, koja se trebala održati 1993. godine.


Kursalon prije Domovinskog rata

Kursalon prije Domovinskog rata


Svakako preporučamo da iskoristite priliku i 8. svibnja dođete u Lipik, unajmite bicikl, krenete u obilazak svih atraktivnih destinacija koje vam nudimo, a za kraj dana opustite se u masaži gejzirima i slapovima u zatvorenom bazenu s termomineralnom vodom u Toplicama Lipik.


bazen3 bicikli 0121


Vidimo se na ovom idealnom uvodu u ljetnu sezonu, Lipik vas čeka!

Više informacija na Facebook stranici Turističke zajednice Grada Lipika


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.