Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

6. svibnja 1989. zadarska grupa Riva je pobijedila na Eurosongu

Glazbu je komponirao Rajko Dujmić, a tekst je napisao Stevo Cvikić

Glazbu je komponirao Rajko Dujmić, a tekst je napisao Stevo Cvikić

Na današnji je dan zadarska grupa Riva pobijedila na natjecanju za pjesmu Eurovizije – Eurosongu 1989. godine. Natjecanje je održano u švicarskom gradu Lausanni na Ženevskom jezeru.

Zaslužna za to što je Švicarska dobila domaćinstvo bila je Céline Dion, koja je prethodne godine pobijedila u Dublinu u Irskoj predstavljajući Švicarsku. Grupa Riva pobijedila je s pjesmom “Rock me”, osvojivši 137 bodova. Druga u poretku bila je Velika Britanija sa 130 bodova. Za Italiju je nastupila slavna Anna Oxa s pjesmom “Avrei voluto”, no dobila je samo 56 bodova i završila na 9. mjestu. Zanimljivo je da je grupa Riva nastupala zadnja na natjecanju, a dobila je maksimalni broj bodova (12) od četiri zemlje (Izraela, Turske, Irske i Velike Britanije).

Jugoslavija je svoju dvanaesticu dala Švedskoj. Za pjesmu “Rock me” glazbu je komponirao Rajko Dujmić, a tekst je napisao Stevo Cvikić. Glavni vokal grupe Riva bila je pjevačica Emilija Kokić, a ostali članovi grupe bili su Dalibor Musap, Nenad Nakić, Zvonimir Zrilić i Boško Colić.


https://www.youtube.com/watch?v=UW9Xbwn8kwo


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.