Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Čestitka petrinjskog gradonačelnika vatrogascima

Moramo čuvati tradiciju vatrogastva

 

Međunarodni dan vatrogasaca obilježava se u Hrvatskoj i svijetu 04. svibnja , na dan Svetog  Florijana, zaštitnika vatrogasaca, a u Hrvatskoj se mjesec svibanj obilježava kao mjesec zaštite od požara.Čestitku je uputio i petrinjski gradonačelnik:

” Biti vatrogasac je human , zahtjevan , ali i opasan poziv, jer spašavajući ljude i imovinu nerijetko i sami ulazite u rizične i nepredvidive situacije .

Vaš veliki angažman i vaše nesebično zalaganje građani su  imali priliku vidjeti i osjetiti tijekom brojnih intervencija u požarima, potresima, prometnim nezgodama, kao i tijekom Domovinskog rata, kad ste spašavali ljude i imovinu od posljedica ratnog razaranja.

Poplave koje su našem gradu zaprijetile katastrofom velikih razmjera upravo su zaustavljene vašim brzim djelovanjem i nadljudskim naporima. Vaš ogroman trud  i naporan rad, vaša humanost, požrtvovnost i odlična organiziranost tada su bili od najvećeg značaja.

Na nama je da čuvamo i njegujemo tradiciju vatrogastva u Petrinji, da je prenosimo na djecu i mlade , da ih učimo da budu na pomoći drugima kad im je najpotrebnije.

Čestitam Vam Dan Sv.Florijana, vašeg zaštitnika, neka Vas čuva od plamena i svih životnih nedaća”

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.