Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Dan ljubaznosti u prometu

Poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka

Poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka

Danas je od 10 do 14 sati na području Grada Siska provedena preventivna akcija „Dan ljubaznosti u prometu“. Inicijator akcije je Postaja prometne policije Sisak, a partneri u provođenju su Grad Sisak i Autoklub Sisak.

Koji je bio cilj ove akcije rekla nam je policijska službenica za odnose s javnošću Policijske uprave sisačko-moslavačke Iva Dvorski:

 

 

„Pored naših represivnih aktivnosti, provodimo i ovakve preventivne aktivnosti kako bi vozači i pješaci bili što tolerantniji jedni prema drugima. Od 2011. godine Postaja prometne policije uspjela je svojim represivnim i ovakvim preventivnim aktivnostima smanjiti broj prometnih nesreća za više od 50%. Također, i broj smrtno stradalih je manji za 50%.“, istaknuo je načelnik Postaje prometne policije Sisak Robert Vukić:

 

 

Osim vozača, za sigurnost u prometu odgovorni su i pješaci. „Dužni su prije stupanja na kolnik uvjeriti se, bez obzira što je pješački prijelaz obilježen, u udaljenost vozila i brzinu kretanja tog vozila i na taj način povećati svoju sigurnost“, nastavio je Vukić. Posebno je naglasio opasnost na dvotračnim prometnicama:

 

 

DSCN0212  DSCN0209

U organizaciji ove akcije sudjelovao je i Autoklub Sisak. Ante Lohert, tajnik Autokluba:

 

 

Zamjenik sisačke gradonačelnice Marko Krička istaknuo je da je Gradu Sisku drago da može sudjelovati u ovoj akciji:

 

 

Tijekom ove akcije, Prometna jedinica mladeži je na deset lokacija u gradu Sisku bilježila savjesne vozače i vozačice koji su gestom ruke ili na bilo koji drugi način pokazali pješacima da sigurno mogu prijeći pješački prijelaz. Što će biti sa zabilježenim vozačima otkrio je Robert Vukić:

 

 

DSCN0213 DSCN0214

DSCN0206 DSCN0216

Prezentacija će se održati 13. lipnja u 11 sati u prostorijama Autokluba Sisak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.