Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Predavanje o sigurnosti na internetu u udruzi Novi svijet

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Manifestacija „Dani otvorenih vrata udruga“ koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

Dani otvorenih vrata udruga održat će se od 23. do 25. svibnja 2016., a tom prilikom građani će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Ovoj akciji priključila se i udruga Novi svijet iz Siska. „Udruga Novi svijet se već tradicionalno uključuje u Dane otvorenih vrata udruga“, rekla je Lidija Tomljenović Kovačić, predsjednica Udruge. Danas se održala prva od brojnih aktivnosti: predavanje Tomislava Križanića pod nazivom „Sigurnost na internetu – predrasude i zablude“. Predsjednica Udruge istaknula je kako mladi nisu dovoljno svjesni opasnosti koje vrebaju na internetu:

 

 

Važnost edukacije istaknuo je i Martin Magdić, učenik 1. razreda Ekonomske škole Sisak:

 

 

S Martinom se složio i Tomo Rajić, također učenik Ekonomske škole Sisak:

 

 

Sutra Udruga nastavlja s aktivnostima. Od 9.50 do 11.20 sati u prostorijama Udruge održat će se kreativna radionica „Drvena slagalica“ voditeljice Katarine Fabijanić, koja će osnovnoškolce podučiti umjetničkim tehnikama rada s drvenim elementima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.