Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Demantij gradonačelnika Grada Novske

“Humanitarni koncert za obnovu vukovarskog Vodotornja”

"Humanitarni koncert za obnovu vukovarskog Vodotornja"

Poštovani,

odlučio sam zbog javnosti demantirati neistinite i zlonamjerne navode pojedinaca vezane uz Humanitarni koncert  za obnovu vukovarskog Vodotornja. Na početku ću Vam se u kratkim crtama predstaviti i reći da sam ponosan na svoj doprinos koji sam, kao dragovoljac Domovinskog rata, dao u stvaranju naše nezavisne i suverene Republike Hrvatske kad sam ostavio suprugu i trogodišnju kćer i zajedno sa svoja dva brata krenuo u Domovinski rat. Važno je istaknuti  da mi je najstariji brat 100 % ratni vojni invalid pa Vam postavljam pitanje kako to ja mogu biti protiv branitelja i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Netočne su i tvrdnje da nema suradnje sa Udrugama iz domovinskog rata jer godišnje izdvajamo iz gradskog proračuna 168.000,00 kn, plus plaćene režije (struja, centralno grijanje, voda, telefon, održavanje fotokoprike i drugo) i imaju profesionalno zaposlenu osobu koja im vodi knjigovodstvo i radi sve tajničke poslove za sve udruge iz Domovinskog rata koje koriste prostor Doma hrvatskih branitelja. Posebno ističem da su čelnici nekoliko udruga proisteklih iz Domovinskog rata 24. listopada 2014. godine potpisali i ovjerili izjavu da ne žele surađivati sa Gradom u obilježavanju važnijih datuma iz Domovinskog rata pa stoga   postavljam pitanje javnosti pokazuje li sve navedeno jesam li za ili protiv udruga.

Osim toga redovito sam na svim događanjima vezanim uz Domovinski rat čak i onima na kojim bivša gradska uprava iz redova HDZ-a nikad nije bila. Pokrenuo sam i aktivnosti na izgradnji monolita Grada Novske na „Trokutu“ kao i u Rajiću na mjestu stradavanja branitelja 07. rujna 1991. godine. U ove 3 godine mandata zaposlili smo za stalno 6 djece poginulih hrvatskih branitelja te desetak na stručnom ospospobljavanju kao i javnim radovima. Na moju inicijativu 29. listopada 2016. godine potpisat ćemo Povelju o bratimljenju gradova čiji su pripadnici oružanih snaga ratovali na zapadno-slavonskom Novljanskom ratištu i to Samobora, Vrbovca, Dugog Sela, Ivanić Grada i Križevaca.

Kao visoki dužnosnici u HDZ-u Novska zloupotrebljavaju poziciju čelnika pojedinih udruga iz Domovinskog rata te ovakvim tiskovnim konferencijama pokušavaju kod javnosti stvoriti privid da sam ja protiv braniteljske populacije a zapravo se bore za svoje osobne interese. Pitam Vas gdje su bile tiskovne konferencije Ane Kaurin, Božice Lončarević, Maria Kasumovića i Ivice Vulića kad su zajedno sa Antunom Vidakovićem bivšim Gradonačelnikom i bivšim Zamjenikom Gradonačelnika Marinom Piletićem otpustili Vladu Vrbanića, dragovoljca Domovinskog rata, iz Pučkog otvorenog učilišta a ja sam ga vratio na posao. Pitam Vas gdje su bile tiskovne konferencije kad je Ivica Vulić zaposlio svog sina Hrvoja u Gradsku upravu i još bih mogao nabrajati i nabrajati. U vrijeme vladavine Gradonačelnika Antuna Vidakovića i Zamjenika Gradonačelnika Marina Piletića iz HDZ-a u Novskoj se nisu održavale tiskovne konferencije jer su se uhljebljavala djeca čelnika pojedinih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Pokušao sam opisati što je zapravo pozadina neprestanih napada, prijetnji i uvreda od strane predstavnika nekoliko udruga iz Domovinskog rata a odgovorit ću i na neistine koje je Ivica Vulić iznio u javnosti u svezi humanitarnog koncerta za Vukovar.

Športskom dvoranom upravlja Srednja škola te Školski odbor samostalno donosi odluku o korištenju iste jer je osnivač škola u Novskoj, zbog statusa Područja od posebne državne skrbi, Sisačko-moslavačka županija.

Kako nam je u prosincu 2015. godine snijeg potrgao nosače i krovište bine, što Ivica Vulić jako dobro zna, a u dvorani koja ima tribine BINA NIJE NUŽNA za održavanje koncerta jasno je da je bila namjera isključivo prikazati Gradonačelnika koji je protiv koncerta u političke svrhe. Da je bilo stvarne želje „organizatori“ bi koncert održali i bez bine i bez „zločestog“ Gradonačelnika.

Također zbog priprema za sjednicu Gradskog vijeća održane u petak, 13. svibnja 2016. godine, na kojoj se usvajao Rebalans proračuna za 2016. godinu nisam stigao odgovoriti na zamolbu za korištenje bine u dvorani tako da nije istina da sam odbio zamolbu. Jednostavno nisam stigao odgovoriti.

Navode Ivice Vulića da sam osobno prijavio policiji čelnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata nisu točne jer zbog uvreda na Godišnjoj skupštini Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Novske održanoj 21. travnja 2016. godine koje su mi Ivica Vulić, Ana Kaurin, Mario Kasumović i Slavko Vuković uputili, PRIJAVU JE PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI POKRENUO NAČELNIK POLICIJSKE POSTAJE NOVSKA JURE KLIŠANIN.

Od kada sam dobio povjerenje sugrađana na izborima 2013. godine neprestano sam meta organiziranih napada koje vodi Ogranak HDZ-a Novska na čelu sa  Zamjenikom župana Marinom Piletićem koji zapravo i potiče govor mržnje u našem gradu. Ivica Vulić već ima pravomoćnu presudu zbog nasrtaja na djelatnike Radio postaje Novska, imamo snimljene izjave verbalnih napada na zaposlenike gradske uprave i mene osobno na sjednicama Gradskog vijeća. Mržnja istih je kulminirala prijetnjama putem društvenih mreža Daria Kaurina, sina Ane Kaurin kojeg sam zbog prijetnji fizičkim napadom prijavio policiji. Čak nije problem u tom mladiću koliko me zaprepastila činjenica da je Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Marin Piletić podržao takve prijetnje i stisnuo „SVIĐA MI SE“  i na taj način pokazao da sam bio u pravu kada navodim da su svi ovi „konflikti“ ustvari dio dobro smišljenog plana kako me prikazati kao protivnika branitelja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Očekujem da objavite u cijelosti ove navode pa neka javnost prosudi tko je zapravo u pravu.

 

Gradonačelnik Grada Novska, mr.sc. Vlado Klasan


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.