Petrinja

Petrinja partner u dva URBACT projekta

“Agri -Urban” i “City Centre Doctor”

"Agri -Urban" i "City Centre Doctor"

 

U petrinjskoj Gradskoj upravi danas je održana prezentacija aktivnosti u kojima Grad Petrinja sudjeluje kroz dva projekta međunarodne suradnje u sklopu programa URBACT III .Riječ je o projektima „Agri – Urban“ i „City Centre Doctor“.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/URBACT-1.mp3?_=1

 

Kroz Ured gradonačelnika želimo aktivnije uključiti sve firme u našem gradu u projekte koje Grad kandidira na natječaje Države i EU fondova.Jedan od primjera takvih projekata je i projekt vodoopskrbe i odvodnje, kaže Dumbović koji je danas objavio i dobru vijest:

 

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/URBACT-2.mp3?_=2

 

Dumbović je podsjetio i kako je gradsko Komunalno poduzeće kroz različite projekte u protekle tri godine povuklo oko 30 milijuna kuna iz različitih fondova.Planira se, kaže, i apliciranje Poslovne zone Mošćenica – Poljana na natječaje za komunalnu infrastrukturu .

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/URBACT-3.mp3?_=3

 

O URBACT projektima koji su ušli u drugu fazu provedbe, u kojima Grad Petrinja sudjeluje kao partner, govorile su danas Edisa Mašinović, viša stručna suradnica za koordinaciju projekata Grada Petrinje i Katarina Ivančić, koordinatorica Urbact lokalne grupe projekta „City Centre Doctor“.

Edisa Mašinović o projektu „Agri Urban“.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/URBACT-5.mp3?_=4

 

Ciljevi projekta „Agri Urban“ su inovacija i novi poslovni modeli u poljoprivredno-prehrambenom sustavu, razvoj alternativnih načina razumijevanja veza između urbanih i ruralnih prostora kroz integrirani urbani fokus te stvaranje novih radnih mjesta.Uz Petrinju, partneri u ovom projektu su jedna lokalna akcijska grupa iz Španjolske te devet gradova – iz Švedske, Latvije, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije, Velike Britanije, Grčke i Francuske.Za Petrinju je u ovom projektu od ukupnih 750.000 predviđeno 50.000 eura.Projekt će se provoditi iduća 24 mjeseca.

 

O Ubact projektu „City Centar Doctor“, izvijestila je Katarina Ivančić, stručna suradnica u petrinjskoj Razvojnoj agenciji „PETRA“:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/URBACT-6.mp3?_=5

 

Partneri Petrinje u ovom projektu su gradovi iz Italije, Irske,Poljske,Španjolske, Portugala,Nizozemske, Slovenije, Francuske i Češke.U sklopu projekta održat će se se šest studijskih posjeta među gradovima partnerima, a cilj je izrada integriranog akcijskog plana.Ukupan proračun ovog projekta iznosi 647.000 eura.Za Petrinju je predviđeno 40.000 eura.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/URBACT-7.mp3?_=6

 

Direktorica petrinjske Razvojne agencije PETRA, Lana Modrovčić Ljubojević, kazala je kako odabir Petrinje kao partnera u ova dva projekta predstavlja značajan uspjeh i  pokazuje da je Petrinja postala prepoznatljiva u EU, dakle i izvan svojih lokalnih okvira.

 

Željka Tonković, stručna suradnica u petrinjskoj Razvojonoj agenciji izvijestila je pak o dva EU projekta prekogranične suradnje u kojima Petrinja sudjeluje .

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/URBACT-8.mp3?_=7

 

Drugi projekt odnosio bi se na dodatno uređenje petrinjskog Kupališta, a u njemu bi partner bila općina Novi Grad iz BiH.Dostupna potpora u ovim projektima je minimalno 400.000 eura.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/URBACT-9.mp3?_=8

 

Za održavanje prezentacije aktivnosti u sklopu URBACT-a III izabran je, kaže gradonačelnik Dumbović, upravo današnji 9.svibnja koji se obilježava kao Dan Europe.U Tjednu Europe, građanima Petrinje bit će na štandu u gradskom parku dostupne informacije o svim projektima koji su aplicirani na različite natječaje kako bi dobili uvid o tome što se i kako seu Gradu radi.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/URBACT-4.mp3?_=9

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version