Petrinja

Petrinjski vatrogasci kod gradonačelnika

„Uvijek ste prvi kad treba!“

„Uvijek ste prvi kad treba!“

Na blagdan njihova zaštitnika sv.Florijana,gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović ugostio je danas u Maloj gradskoj vijećnici petrinjske vatrogasce.

Predstavnicima županijske i gradske Vatrogasne zajednice te DVD-a koji djeluju na području Petrinje čestitao je njihov Dan, poželjevši im što manje posla.

 

 

Kroz različite situacije – od požara do poplava, vatrogasci šalju snažnu poruku zajedništva, rekao je Dumbović.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/PV-1.mp3?_=1

 

Podsjetio je Dumbović i na skrb vatrogasaca o mladim generacijama.Dokaz tomu su i nastupi na brojnim natjecanjima kao i uspjesi koje na njima polučuju.Komunikaciju između vatrogasaca i Grada ocijenio je dobrom.“Naravno“, kaže Dumbović, „ta komunikacija može biti još bolja, pogotovo kada su u pitanju obveze Grada prema vatrogascima.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/PV-2.mp3?_=2

 

„Vi ste nezaobilazni faktor života i sigurnosti u gradu Petrinji bez obzira radite li ovaj posao profesionalno ili dobrovoljno.Sigurnost građana je u velikoj mjeri i u vašim rukama“, rekao je okupljenim vatrogascima gradonačelnik Dumbović.

U ime petrinjskih vatrogasaca, obratio se predsjednik Vatrogasne zajednice grada Petrinje, Ivan Palaić.

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/PV-3.mp3?_=3

 

Palaić je, između ostalog podsjetio i tko je bio sv.Florijan te zašto ga vatrogasci slave kao svog zaštitnika, a petrinjskim se vatrogascima i vatrogascima naše županije čestitkom obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić.

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/PV-4.mp3?_=4

 

„Sveti Florijan  je zaštitnik od vatre i od poplava“, rekao je Brlečić izrazivši nadu da ove godine poplava neće biti.Pohvalio je zajedništvo petrinjski vatrogasaca te dodao:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/PV-5.mp3?_=5

 

Vatrogasci su uvijek spremni pomoći svojim bližnjima, rekao je Brlečić, koji je izvijestio i o posjetu hrvatskih vatrogasaca Europskom parlamentu u Bruxellesu kamo su predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice SMŽ putovali na poziv zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir, u godini u kojoj Hrvatska vatrogasna zajednica slavi svoju 140.obljetnicu.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version