Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Petrokemija skinuta s popisa strateških tvrtki

Reagiranje kutinskog gradonačelnika

Reagiranje kutinskog gradonačelnika

 

Nakon što je Vlada RH na jučerašnjoj telefonskoj sjednici s popisa trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa ‘skinula’ osam tvrtki, za koje se predviđa privatizacija, a među kojima je i kutinska Petrokemija d.d.,uslijedile su i prve reakcije iz Kutine.

 

Priopćenjem za medije oglasio se  gradonačelnik  Andrija Rudić:

 

„Sa zebnjom građani Kutine primaju još jednu vijest o odluci Vlade Republike Hrvatske da se Petrokemija d.d. skine s popisa strateških i tvrtki od posebnog interesa. Petrokemiju d.d. Kutinčani opravdano smatraju strateškom tvrtkom, a s obzirom da je Proračun Grada Kutine životno povezan sa stanjem u Petrokemiji d.d. Grad Kutina i od prošlih je vlada tražio, a i od sadašnje Vlade traži transparentniji odnos i uključivanje Grada Kutine u donošenje odluka o ključnoj kutinskoj tvrtki.

 

Jučerašnja odluka Skupštine Petrokemije d.d. na prijedlog Vlade Republike Hrvatske ponovo je potpuno ignorirala sva upozorenja i traženja Grada Kutine koji ni u novom Nadzornom odboru nema svoga predstavnika i ni na koji način nema utjecaja na donošenje ili barem praćenje poslovnih odluka u Petrokemiji.

 

Budući se ova zemlja nagledala privatizacija koje i danas svoje repove vuku po sudovima, posebno vezano za korupciju i netransparentne postupke, tražio sam i od premijera Milanovića, a sada tražim i od premijera Oreškovića da politika prema Petrokemiji bude transparentna. Sve informacije i postupci u vezi sa Petrokemijom moraju biti dostupni jer o Petrokemiji je Vlada šutjela 4 mjeseca, a onda ju je jučer dekretom skinula s liste strateških i tvrtki od posebnog interesa.

 

Očito je da se priprema prije nekog vremena šturo najavljena ubrzana privatizacija, a Grad Kutina životno je zainteresiran za tako ključne odluke koje Vlada namjerava donijeti.

 

Zato kao gradonačelnik ponavljam zahtjev da se lokalna zajednica najprije informira o namjerama, a zatim i uključi u praćenje transparentnosti donošenja svih odluka koje se izravno tiču i budućnosti našega grada“, stoji u priopćenju kutinskog gradonačelnika.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.