Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Pjevajmo Domovini!

Radost glazbe u Starom gradu Zrinski

Radost glazbe u Starom gradu Zrinski

Povodom 450.obljetnice Sigetske bitke u Starom gradu Zrinski u Hrvatskoj Kostajnici je, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Sisačko-moslavačke županije, održan koncert „Pjevajmo domovini” koji je okupio niz izvođača.

Image00016Image00007

Kroz dva sata hrvatske pjesme o domovini, svi su mogli uživati od klasika do suvremenog izražaja”, rekao je maestro Josip degl´Ivellio

Osim domicilnog  zbora, HDP-a Slavulj nastupio je i Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Akademski zbor „Ab ovo” Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Tamburaški orkestar „Gaj” iz Zagreba i solistica Tihana Herceg Ivšić.
„Zaista je lijepo obilježiti tako važan trenutak u našoj povijesti i u ovakvom zdanju. Vrlo je lijepo ovdje pjevati. Izvedbe su bile domoljubnog karaktera. Sve moje tri kompozicije u kojima ću ja sudjelovati veličaju našu domovinu i ljubav prema domovini, a to je i meni u srcu, naša domovina, tako da se sve lijepo poklopilo”, rekla je Herceg Ivšić.

Image00018Image00024

Najstarije pjevačkog društvo u Hrvatskoj ne pjeva prvi puta u Hrvatskoj Kostajnici, ali prvi puta pjevaju u Starom gradu , rekao je neposredno prije nastupa predsjednik HDP-a Slavulj Željko Crnković

Image00006Image00008
Kako bi cjelokupan dojam bio na visokoj razini, pobrinuli su se učenici Srednje škole Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice koji su u kostimima, koje su sami izrađivali i koje su koristili tijekom nedavno održane predstave, prezentirali okupljenoj publici. Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić je kazao kako se cijela Hrvatska ove godine priključila obilježavanju 450.godišnjice od Sigetske bitke.


Image00012Image00011
„Ono što je važno za nas u Sisačko-moslavačkoj županiji je da je obitelj Zrinski potekla odavde, stekla je svoje bogatstvo ovdje i ovdje je pronijela glas i o Zrinu i o svojoj obitelji.

Nakon pojedinačnih nastupa, na samom kraju koncerta „Pjevajmo domovini”, uslijedio je zajednički nastup svih sudionika ove manifestacije, kada su zajedno na pozornici izveli osam skladbi, od kojih posljednju „U boj, u boj” Ivana pl. Zajca.

Image00015Image00020

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.