KULTURA

Pjevajmo Domovini!

Radost glazbe u Starom gradu Zrinski

Radost glazbe u Starom gradu Zrinski

Povodom 450.obljetnice Sigetske bitke u Starom gradu Zrinski u Hrvatskoj Kostajnici je, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Sisačko-moslavačke županije, održan koncert „Pjevajmo domovini” koji je okupio niz izvođača.

Kroz dva sata hrvatske pjesme o domovini, svi su mogli uživati od klasika do suvremenog izražaja”, rekao je maestro Josip degl´Ivellio

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/siget-1.mp3?_=1

Osim domicilnog  zbora, HDP-a Slavulj nastupio je i Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Akademski zbor „Ab ovo” Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Tamburaški orkestar „Gaj” iz Zagreba i solistica Tihana Herceg Ivšić.
„Zaista je lijepo obilježiti tako važan trenutak u našoj povijesti i u ovakvom zdanju. Vrlo je lijepo ovdje pjevati. Izvedbe su bile domoljubnog karaktera. Sve moje tri kompozicije u kojima ću ja sudjelovati veličaju našu domovinu i ljubav prema domovini, a to je i meni u srcu, naša domovina, tako da se sve lijepo poklopilo”, rekla je Herceg Ivšić.

Najstarije pjevačkog društvo u Hrvatskoj ne pjeva prvi puta u Hrvatskoj Kostajnici, ali prvi puta pjevaju u Starom gradu , rekao je neposredno prije nastupa predsjednik HDP-a Slavulj Željko Crnković

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/siget-2.mp3?_=2


Kako bi cjelokupan dojam bio na visokoj razini, pobrinuli su se učenici Srednje škole Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice koji su u kostimima, koje su sami izrađivali i koje su koristili tijekom nedavno održane predstave, prezentirali okupljenoj publici. Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić je kazao kako se cijela Hrvatska ove godine priključila obilježavanju 450.godišnjice od Sigetske bitke.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/SIGET-3.mp3?_=3

„Ono što je važno za nas u Sisačko-moslavačkoj županiji je da je obitelj Zrinski potekla odavde, stekla je svoje bogatstvo ovdje i ovdje je pronijela glas i o Zrinu i o svojoj obitelji.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/05/SIGET-4.mp3?_=4

Nakon pojedinačnih nastupa, na samom kraju koncerta „Pjevajmo domovini”, uslijedio je zajednički nastup svih sudionika ove manifestacije, kada su zajedno na pozornici izveli osam skladbi, od kojih posljednju „U boj, u boj” Ivana pl. Zajca.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version