Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Pokrenuta inicijativa “Sisačka Segesta”

Može li inicijativa spasiti “Staru damu”?

Može li inicijativa spasiti "Staru damu"?

Slijedom događaja koji se posljednjih tjedana odvijaju oko nogometnog kluba Segesta, na Facebooku je pokrenuta inicijativa “Sisačka Segesta“. Cilj inicijative je povratak kluba građanima i uvođenje demokratskog sustava “Jedan član-jedan glas”.


sisacka_segesta-cover


Svoje stavove i zahtjeve jasno su istaknuli:

– poslovanje sukladno Zakonu o sportu, Zakonu o udrugama i Statutu HNK Segesta
– jasno omogućavanje učlanjenja u klub za sve
– omogućavanje sustava “Jedan član-jedan glas”
– javno i transparentno poslovanje kluba

Kako navode na svojoj Facebook stranici, pozivaju sve Siščanke i Siščane da se priključe inicijativi i učlane se u klub, a od uprave kluba da jasno i nedvosmisleno na isto pozove građanke i građane te raspiše nove izbore u Skupštini kluba po principu “Jedan član-jedan glas”.

Ovakvi i slični demokratski modeli upravljanja postoje u mnogim uspješnim europskim nogometnim klubovima. U nekima od njih upravo ovakva preoblikovanja ustroja spasila su ih od propasti.

Početni prijedlozi za što brži oporavak kluba su:

Očekivanje inicijative “Sisačka Segesta” je učlanjenje 2000 članova čija bi članarina bila istovremena financijska injekcija Segesti u iznosu od 400 tisuća kuna. Članovi potom odlučuju o svemu u svom klubu. Pozivaju na učlanjenje u klub uplatom godišnje članarine u iznosu 200 kuna, uključen šal i godišnja ulaznica za utakmice Segeste te mogućnost birati i biti biran na Skupštini kluba.

Najbolji poklon svom gradskom klubu za 110. obljetnicu osnivanja mogu dati upravo Siščani i Siščanke svojim učlanjenjem. Zdravi temelji preduvjet su dugoročne opstojnosti kluba u kojem će građani birati i biti birani. Jedini cilj ove inicijative je zdrava sisačka Segesta za zdrav hrvatski nogomet.

“Učlanimo se u klub, vratimo se na tribine i pokažimo kako Sisak ima snage i volje zajednički napokon nešto spasiti i dodatno razvijati, na dobrobit grada i njegovih građana”-pozivaju organizatori inicijative “Sisačka Segesta”.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.