Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Posljednji pozdrav Mimiju

Omiljeni sisački fotograf

Omiljeni sisački fotograf

Nakon duge i teške bolesti, u sisačkoj bolnici je u petak, 27. svibnja, u 21.40 sati umro Miroslav Kiš Mimi (50), bivši fotoreporter Jutarnjeg lista i CROPIX-a.

Kiš je rođen u poznatoj obitelji sisačkih fotografa, srednjoškolsko obrazovanje završio je u Zagrebu i stekao zvanje fotografa. Radio je u vlastitom fotoatelieru „Miroslav Kiš“ u Sisku, potom u fotostudijima Edi u Sisku i Eurocolor foto u Zagrebu, da bi 1. prosinca 2000. godine postao fotoreporter Jutarnjeg lista.

Miroslav Kiš, poznatiji kao Mimi, bio je jedan od najboljih i najomiljenijih sisačkih fotografa. Gotovo da nema Siščanina koji nije stao pred objektiv njegova fotoaparata, svojim radom zabilježio je mnoge trenutke i vizure Siska i okolice. Kao novinski fotoreporter ostavio ne neizbrisiv trag u povijesti Jutarnjeg lista i novinske fotografije u Hrvatskoj uopće.

Fotografije su mu objavljivane u mnogobrojnim novinama i časopisima: Jutarnji list, Večernji list, Globus, Sisački tjednik. Snimao je za monografije i kalendare o Sisku, izlagao je na nekoliko skupnih i tri samostalne izložbe u Zagrebu i Sisku, bio je član Fotokluba Siscia obscura i Hrvatskog novinarskog društva. Primio je nagradu najbolju umjetničku fotografiju na natječaju Turističke zajednice „Volim Hrvatsku“, te nagradu za najbolju sportsku fotografiju u Hrvatskoj.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.