Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Proslava Praznika rada u Sisku

Sisak je grad kojeg je izgradio rad

Sisak je grad kojeg je izgradio rad

Tradicionalnom budnicom ulicama grada u Sisku je u nedjelju, 01. svibnja započelo obilježavanje Međunarodnog praznika rada.

 

budnica (1)

 

Članovi Građansko-željezničarske glazbe prošli su ulicama grada Siska. Program obilježavanja nastavljen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća , a u spomen na sve poginule hrvatske branitelje vijence su položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva, grada Siska, Sisačko-moslavačke županije, udruga i političkih stranaka .

 

praznik udrugepraznik županija

 

 

Program obilježavanja, unatoč lošem vremenu ,nastavljen je u Park šumici Viktorovac uz nastup brojnih KUD-ova i skupina koje djeluju na području grada Siska. Podijeljeno je oko 1 500 porcija graha, a program je organizirao grad Sisak.

 

praznik romipraznik top step

 

Siščankama i Siščanima, te sudionicima u programu prigodnom čestitkom obratila se i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

 

praznik kristina

 

 

U programu su sudjelovali HPD „Danica“, Građansko-željezničarska glazba, KUD Češka beseda iz Siska i Češka beseda iz Jazvenika, KUD Hrvatsko srce – Odra, Žabno, Sisak, dva romska KUD-a „Crni biseri“ i „Tradicija“, FA Ivan Goran Kovačić, Plesni klub Top-Step i KUD Spomenar Udruge umirovljenika grada Siska.

 

praznik spomenarpraznik igk

 

Foto: Donat Rogić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.