Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

„Šarena vojska zdravlja“ u Sisku

Inovativni program prevencije ovisnosti

Inovativni program prevencije ovisnosti

Kratkim interaktivnim performansom kojeg je izvela skupina glumaca i glazbenika danas na terasi Default Caffea, Šarena vojska zdravlja započela je svoju turneju po terasama sisačkih kafića i drugim javnim prostorima u središtu grada s ciljem promocije zdravlja i života bez ovisnosti.

DSC07209 DSC07208

Izvorni koncept ovog performansa osmišljen je od skupine mladih umjetnika, članova Udruge Novi svijet iz Siska, koja se okupila 2008. godine s idejom promoviranja zdravlja i pozitivnih životnih vrijednosti u okvirima multimedijskih kampanja Živi život!

Šarena vojska zdravlja tada je obišla nekoliko gradova Sisačko – moslavačke županije, a izuzetno dobre reakcije publike i najšire javnosti rezultirale su transformacijom ove akcije u samostalni projekt te širenjem područja djelovanja na cijelu Hrvatsku.

Ove godine projekt se realizira u sklopu podrške inovativnih oblika borbe protiv ovisnosti Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske uz partnerstvo s Televizijom Student iz Zagreba i Glazbenom školom Frana Lhotke iz Siska.

Ivana Bukovac, voditeljica projekta „Šarena vojska zdravlja“, rekla nam je na koji način Šarena vojska promiče zdrav i aktivan stil života:

 

 

DSC07199

Reakcije promatrača su uglavnom pozitivne:

 

 

Ove godine projekt se provodi u osam hrvatskih gradova:

 

 

Vanjska suradnica na projektu, Marija Trajanov, magistra engleskog jezika i književnosti i pedagogije, naglasila je važnost slobodnog vremena na razvoj mladih ljudi:

DSC07203

 

 

Dr. Svjetlana Ančić Birač, specijalistica epidemiologije, dugogodišnja suradnica Udruge Novi svijet, pohvalila je interaktivni pristup ovog projekta i istaknula kako je upravo takav pristup nužan u današnjem svijetu:

 

 

DSC07204

 

Dr. Ančić Birač osvrnula se na važnost prevencije ovisnosti:

 

 

Po završetku ovog projekta, počet će se razrađivati i ideja da Šarena vojska zdravlja počne promovirati zdrav način života i izvan granica Hrvatske.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.