Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Željko Grčić “Beli” – dobri duh petrinjskog Kupališta

Petrinjski kandidat za „Ponos Hrvatske“

Petrinjski kandidat za „Ponos Hrvatske“

Skromni,samozatajni Željko Grčić”Beli”,dugogodišnji čuvar i dobri duh petrinjskog Kupališta, spasio je dosad desetak ljudskih života.Učinio je to i nedavno kada je iz hladne Kupe spasio mladu djevojku.

 

Kako bi mu zahvalio,Belog je danas u svom uredu primio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

 

P1160152

 

 

Gesta Željka Grčića može biti primjer i poticaj nama ostalima, rekao je Dumbović, istaknuvši kako će Beloga, Grad Petrinja ove godine kandidirati na natječaj „Ponos Hrvatske“.

 

 

Gradonačelnik je za sve učinjeno Grčiću izrazio zahvalnost u svoje ime osobno i u ime cijelog grada.

 

 

Skromni Beli ispričao je kako je izgledalo nedavno spašavanje djevojke iz rijeke:

 

P1160155

 

 

 

Belom ovo nije prvi slučaj da je nekoga spasio iz valova Kupe – prvi put učinio je to još kao 21- godišnji mladić.Kaže, bilo je poslije još desetak takvih slučajeva.Jednom je iz rijeke spasio troje djece.Upravo zbog ovakvih iskustava, ali i činjenice da je svakodnevno, od jutra do mraka na petrinjskom Kupalištu, apelira na roditelje:

 

 

Željka Grčića Grad Petrinja kandidirat će ove godine za nagradu Ponos Hrvatske, a Beli kaže kako bi to opet učinio :“Nema tu razmišljanja.Tu se trči i ide.Razmišlja se poslije…“.

 

Na pitanje čime bi mu se Grad mogao odužiti, bez trenutka dvojbe odgovara: „Kosilicom.Da mogu pokosit’ kupalište.Ne treba bit’ velika…“, skromno će Beli.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.