Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

2. Međunarodna izložba karikatura

u Gradskom muzeju Sisak

u Gradskom muzeju Sisak

U srijedu, 29. lipnja 2016., u Gradskom muzeju Sisak u 19 sati održati će se otvorenje 2. Međunarodne izložbe karikatura „MIKS 2016“.

Tema ovogodišnje izložbe je All About Rock & Roll, a njome će se predstaviti radovi karikaturista iz cijeloga svijeta. Organizator izložbe je udruga MIKS i njezin voditelj Nenad Ostojić.

Raspisana su dva natječaja na koji se prijavilo preko 280 autora iz 62 zemlje, koji su poslali preko 930 radova. Za portret karikaturu tema je “najbolji rock gitarist” prema izboru autora, a za karikaturu tema je sve o Rock & Rollu.

Ovogodišnji žiri čine:

Andrei Popov (Rusija) – prošlogodišnji pobjednik 1. MIKS-a i ovogodišnji pobjednik 21. Zagrebačkog festivala; posljednjih godina broj 1 u svijetu karikature
Oleksy Kustovsky (Ukrajina) – prošlogodišnji dobitnik posebnog priznanja na 1. MIKS-u; karikaturist koji spada u top 10 svjetske karikature; ove godine primljen u kuću slavnih svjetske karikature
Darko Drljević (Crna Gora) – dobitnik brojnih međunarodnih nagrada, predsjednik društva karikaturista i član ocjenjivačkih sudova na najznačajnijim svjetskim festivalima karikature; član top 10 svjetske karikature
Zoran Petrović (Njemačka) – karikaturista, slikar, kipar, dizajner, organizator jednog od najvećih festivala u svijetu (danski Niels Burgge)
Damir Novak (Hrvatska) – jedan od najnagrađivanijih hrvatskih karikaturista poslijednjih godina u svijetu
Darijana Gotal Sokolović (Hrvatska) – članica Hrvatskog društva karikaturista
Nenad Ostojić – predsjednik međunarodne udruge karikaturista MIKS, autor i organizator nekoliko međunarodnih projekata, član Hrvatskog društva karikaturista i dobitnik nekoliko međunarodnih nagrada.

 

miks-plakat

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.